Inte krångligare än ett gnistrande Östersund

Ibland behöver livet inte vara krångligare än en promenad genom ett vintergnistrande Östersund och över till Frösön. Den senaste veckan har lagt ett härligt decemberskimmer över Jämtland. Tio-tjugo minusgrader, lite lätt snöfall i början av veckan som sedan följdes av vinterblå himmel flera dagar på rad.

Även om det är bitande kallt så är det en fröjd att gå genom stan. Frostbitna träd, knarrande snö under fötterna, tjocka härliga dunjackan och buff upp över näsan. Vi har också kunnat följa Storsjöns omvandling från kluckande vatten till isbelagd sjö. Flaket la sig faktiskt tre dagar tidigare än genomsnittet. Frågan är om ens några blåsiga dagar kan rucka upp isen eller om det faktiskt är så att vi ser vattnet nästa gång först framåt mars-april.

Dagarna bara flyger förbi. Massor av jobb för både Maria och mig på dagarna. Lägg där till den omplanerade inflyttningen i Funäsdalen som också suger en del energi. I helgen har vi löst en del logistikdilemman för Funäs och magasinerat våra nya möbler som stått i vardagsrummet i ett par veckor. Det blev ohållbart att ha dem hemma i lägenheten fram till februari.

Så är det. En liten enkel söndagsuppdatering fick det bli. Inte konstigare än så. Här under bjussar jag på några ögonblick från veckan som gått. Östersund och Frösön ändå, vilken jäkla världsklass det är just nu!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.