Vlogg: Makalöst vacker tågresa från Zürich till Genève

I somras åkte jag till Schweiz en sväng, närmare bestämt Zürich. Utöver att spontanupptäcka stan under ett dygn så promenerade jag mot slutet av besöket ner till spår 32 på Zürich Hauptbahnhof. Där klev jag på tåget mot Genève och vad som skulle bli en fantastisk resa genom landets böljande landskap. Framförallt med en skymning över Genèvesjön som stor final. Efter att ha kört bil längs just den här sjön några gånger tidigare så hade jag på känn vad som väntade.

Och ja, Schweiz levererade verkligen. Igen!

Tanken från början var att lyxa till det med en förstaklassbiljett. Jag ville dock hålla dagen i Zürich öppen för man vet ju aldrig vad som väntar när man reser spontant. Så, jag bokade tåget bara några timmar innan avgång. Då hade de redan dyra biljetterna blivit ännu dyrare så det slutade med att jag la drygt 800 SEK på en 2 klassbiljett. Ganska prisigt för en knappt tre timmar lång resa och nja, någon direkt märkvärdig tågupplevelse i hårdvara var det ju inte. Vyerna däremot, de var rejält förstklassiga!

Det har nu blivit en liten reserapport i filmformat om det här. För att titta kan ni bara klicka igång filmen här under, alternativt klicka er in till Youtube-kanalen och kolla där. Kanalen förresten, den ska ni så klart prenumerera på om ni inte redan gör det. Följ bara prenumerera-länken direkt här under så hamnar ni rätt.

Jag är definitivt sugen på fler tågresor i Schweiz. Är ni?

YOUTUBE | Klicka & prenumerera!

2 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.