Blir det här 2023 års hissar och dissar?

Vad säger ni, ska vi bränna av årets första lista här på bloggen? Jag tyckte mig höra ett ”JAAAA!” så då kör vi väl. Och ni som inte vill ha en lista antar jag hittar ut själva och så hörs vi en annan dag.

Let’s!

Hissarna 2023

Ett upptränat knä

Hela och fungerande kroppsdelar var otrendigt hos mig från november och höstens träning har varit allt annat än succé. Men, efter att jag nu pausat löpningen ett tag så hoppas jag att knät läker ihop så att jag kan ta sats mot nya roliga tävlingar igen. Jag saknar ju löpningen på det stora hela!

Användarvänliga UI

Det här blir året då användarvänligheten och skönare gränssnitt i mobilappar trendar. Appars mest använda funktioner flyttar till skärmens nedre del så att man enkelt når dem när man håller mobilen i enhandsgrepp. En del appar har det redan, som att adressfältet i Safari på iOS redan ligger där nere. Andra appar har det inte, som iMessage-appen vars ”Nytt meddelande”-knapp fortfarande ligger högst upp till höger på skärmen. Jag kan fortsätta men tänker att vi håller där för nu för ni fattar precis vad jag menar.

En effektiv boarding boarding

Jag saknar inte pandemin, det gör jag inte. Men vissa fragment av molekyler får gärna komma tillbaka. Boardingprocedurena till exempel, där kortdistansflygningarnas påstigning skedde rad för rad, eller i alla fall fem rader åt gången (men där börjar smärtgränsen för när för många människor ska samsas på samma yta). Förhållandevis snabbt, hyfsat effektivt men framförallt ljusår bättre än både före och efter pandemin. Framförallt när folk lyssnar. Är 2023 året då det händer?

Funäsdalen

Som snart nybliven lägenhetsägare i byn hoppas jag så klart att fler än oss vill upptäcka allt som området har att erbjuda. Vi är så jäkla pepp på att lära känna den här bygden ännu närmare, även om vi både åkt skidor och vandrat i här i krokarna tidigare.

Genomtänkta åsikter

Det här blir året då man hellre blir tyst i en diskussion än att kasta sig in i den med huvudet före bara för att få prata eller ”tänka högt”.

Journalistes användande av ”på grund av” och ”tack vare”

De journalister som lär sig behärska det här kommer att regera och världen kommer att bli en lite lite bättre plats.

Hanna Marklunds dialekt

Jodå, dialekter av olika slag blir jätteinne och Marklund blir huvudperson i det här. Även de mest inbitna surkukarna på Twitter kommer älska det.

Ullunderställ som hemmakostym

Kanske lite färgad av säsongen men jag har mer eller mindre bott i mina underställsbyxor under julen. Från Woolpower. Tillverkade bara några kilometer från mitt hem. Jag kommer att fortsätta göra det fram till maj-juni innan värmen kommer på riktigt. Och sedan återuppta dem i september och året ut.

Dissarna 2023

VPN-hatet

Många streamingtjänster avskyr oss som använder VPN-tjänster. Sitter jag på ett hotell-wifi med en aktiv VPN-anslutning (vilket jag alltid gör på öppna nätverk) är jag utestängd från att streama allt hos till exempel Cmore. Under 2023 inser de hur korkat det är och släpper på spärren. Tack.

Superförpackade prylar

Jag köpte en grenkontakt häromdagen och behövde sax för att ens öppna förpackningen. För en jävla grenkontakt. Plastsamhället vet inga gränser. I år hoppas jag att det här blir sjukt osexigt.

Jägare som poserar med sina döda jaktbyten

Jägare med ”sina” döda djur på samma bild hoppas jag få se mindre av under 2023.

Dansande flamsande blåljuskonton på sociala medier

Förutom att jag är innerligt trött på Reels, och att både Facebook och Instagram mer eller mindre trycker upp dem i mitt ansikte, så är jag fruktansvärt trött på inofficiella blåljuskonton med dansande sjuksköterskor, poliser och annat trams.

Inne/ute-listor

En solklar diss och jag borde så klart ha postat den här listan innan nya året för att slippa skämmas.

Christiano Ronaldo

United-kaos, uppbrott och ett nytt kontrakt i en saudisk klubb där han cashar in ytterligare ett par miljarder. En lysande fotbollskarriär lämnar bitter eftersmak. Jag kommer att minnas honom för lysande insatser med United under Sir Alex ledning. Från och med nu? Jävligt sval.

Så. Det här var min lista. Hur ser din ut?

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.