(Typ förra) veckans lista

Tisdag morgon. Vi kör en lista från typ förra veckan. Eller senaste sju-åtta dagarna.

Manchester-suget

Även om det är vintersäsong och jag gärna skulle kasta mig ut i manchesterpreppade skidbackar så är det faktiskt staden jag tänker på den här gången. Efter att ha läst Manchester-inläggen på Från Stad till Strand, som att besöka Old Trafford, vill jag egentligen bara boka in en helg och återbesöka stan. Den är ju mer än bara fotboll.

En svettig (och blöt) träningsvecka

Vilket flow det blev i träningskalendern! Återkomsten till gymmet senaste månaden har verkligen gjort gott och även om jag saknar löpningen så går det ingen direkt nöd på mig. Senaste åtta dagarna drog jag in sex HIIT Cross-pass, ett lite lugnare Youtube-pass i vardagsrummet och – hör och häpna – 40 minuters simning på badhuset i lördags! Maria är titt som tätt iväg men jag vet faktiskt inte när jag själv simmade så långt och länge senast. Dagen-efter-känslan återupplever jag gärna. Mör i kropp och behaglig träningsvärk i axlar, armar och ben (!).

Jag känner verkligen hur jag börjar återta fysiken jag hade innan Kilimanjaro, som förföll lite under hösten när jag inte kunde köra på som vanligt med mitt trasiga knä. Den insikten är så djävulskt nice. Men, den senaste veckans intensitet kan jag så klart inte hålla hela tiden så den här träningsveckan följs så klart upp av en lugnare variant där det blir lite annat fokus.

Det är inte alltid lätt (ganska sällan faktiskt)

På ett av grupppassen senaste dagarna kom ledaren fram och kommenterade min energi. ”Det här är väl alltid lätt för dig?”. Ja, jo det är ju kul att det flödar träningsvilja och uthållighet. Det är ju därför jag är där. Men lätt? Nej?

Alltså. Den stora fördelen med de här gruppassen är ju, som jag ser det, att man anpassar träningen utifrån egen nivå. Oavsett förutsättning så gör man det man kan och har förmågan till, jämför med handicapsystemet golf där alla kan spela med alla (i princip). Det spelar ju faktiskt ingen roll om jag går på ett gruppass för 150:e gången eller att någon gör sitt allra första pass.

Med det sagt så lägger jag ju min egen ambition. Jag ger alltid det som jag för stunden kan prestera. Är det alltid är lätt? Nej verkligen inte. Tvärtom. Det är ju inte så att jag pressat ner milen till sub-40 och halvmaran till 1:25 genom att såsa mig igenom passen med minsta möjliga ansträngning. Det är preciiiiis som med allt annat. Man blir bra på det man tränar oavsett det är löpning, schack, knyppla eller att dricka kaffe.

Restaurang-off-season

När spaggehaket Basta öppnade i Östersund för ett tag sedan var det i princip alltid fullt varje gång man gick förbi. Just sån hajp kan jag vara utan men nu när anstormningen bedarrat en aning gick vi spontant dit för en middag i söndags. En trevlig upplevelse där Maria tog in en pizza och jag själv gick all in på en parmesan- och citronslungad pasta med kyckling. Perfekt grej efter träningspasset en stund tidigare.

Kan lätt gå hit igen och återigen kan vi konstatera att off-season är bra grejer. Och att vi är bra på sånt.

Goes bananrepublik?

Det finns så klart fler bra saker än dåliga sett på det stora hela. Både i världen och i Sverige. Fast fan alltså. Det skaver alltid lite (mycket) extra när man ser hur förkastliga fenomen eskalerar och sakta men säkert bryter ner samhällsstrukturer, ordning och reda. Varför? För att vi är naiva, godtrogna feelgood-knarkare, mer angelägna om vad grannen ska tycka än vad vi själva vill stå upp för? Ingen aning men för helvete, vi kan bättre än så här. Mycket bättre.

Ska vi ta ett axplock ur ett förfall som verkar gå allt snabbare takt? Vad sägs om den svenska konflikträdslan i skolan, hur gängkriminella kuppar sig in i politik och samhällsstyrning, att vi tillåter WhatsApp-äktenskap och hur illvilliga terrorister systematiskt utnyttjar oss. Listan kan göras längre.

Nu vet jag inte hur ni tänker men sånt här förknippar i alla fall jag med bananrepubliker. Inte Sverige. Fast vad vet jag, det kanske ser likadant ut i Finland, Norge, Danmark, Tyskland och Nederländerna? Upplys mig gärna i så fall.

Nytt land på ingång

Det vore ju jävla surt att avsluta inlägget med en låda citroner så jag tar en positivt punkt innan vi rundar av. Inom kort kommer Maria och jag att besöka ett nytt land. Jag håller lite på vilket och så får ni spana här på bloggen framöver.

2 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.