Veckans lista

Söndag. Ett ypperligt läge att summera veckan och ”veckans lista” plankar jag rakt av från Sara Rönnes blogg. Bra grej, att tänka igenom senaste perioden som varit och brodera ut det i ord och tankar istället för att bara låta det passera till arkivet.

Något nytt jag provat

Häromdagen blev jag inbjuden till ett community i Östersund som jag aldrig varit på tidigare. Ni vet, där folk från olika företag, branscher och dylikt kan sitta och jobba ihop. Jag har i och för sig hyrt in mig på ett sånt här ställe för privat räkning för några år sedan men nu blev det i jobbsyfte tillsammans med ett par vänner (tillika före detta kollegor).

Vi satt och jobbade, snackade och bytte lite erfarenheter under några timmar innan jag efter en fantastisk lunch på Lilla Saluhallen knallade vidare till mitt ordinarie kontor.

Samverket, Östersund

Något jag sett

Sist på bollen kanske men Tunna Blå Linjen har vi börjat titta på. Välproducerat för att vara svenskt och vi fastnade ganska omgående.

Något jag lärt mig

I veckan lärde jag mig att hemmaträning faktiskt kan fungera helt okej (i brist på annat). I torsdags rann tiden iväg. När jag framåt 22-tiden insåg att jag inte skulle hinna både gymträna och baka en kaka (!) så fick jag lite motsträvigt finna mig i att köra ett pass på mattan hemma i vardagsrummet. Och tänk, det fungerade helt okej. Jag jutjubade fram en ”20 minutes workout”-film, castade över på TV:n och körde. Inga redskap behövdes och jag blev både svettig och trött.

Jag har egentligen svårt för hemmaträning. Det känns oftast oseriöst och vardagsrummet är som regel inget bra gym. Men, med yogamatta och kroppsvikt så kommer man långt. Veckans läxa som jag egentligen redan kunde men som jag lärt mig igen blir alltså att hemmaträning är bättre än ingen träning.

Något jag blivit nyfiken på

Att åka till Tokyo och Japan andra halvan i år. Med sällskap.

Något jag vill dela med mig av

Häromdagen skrev jag några välmenande tips om hur man tar sig förbi ”quitters day”. Det handlar alltså om forskarrapporten från Strava som kom fram till att nyårslöften verkar hålla till ungefär andra fredagen i januari. Det är ju skittråkigt när det inte finns längre långsiktighet än så och jag tror ju rent generellt att folk sätter för stora mål och vill nå dem alldeles för snabbt. Jaja, läs inlägget så förstår ni.

Något jag funderar på

Vad vill vi få ut av vår Amex 2-4-1-voucher egentligen? Inte Tokyo, för där reser vi nog i sällskap som inte medger en sån lösning. Bangkok kanske? Sydafrika? Eller bara till random utomeuropeisk ställe dit vi hittar biljetter som passar? Vi brukar ju vara öppna för det mesta.

Något som gjort mig glad

Att träningsvärken är tillbaka! I veckan har jag återupptagit mina favoritpass på STC efter min återkomst till stället i mellandagarna. HIIT Cross är verkligen en träningsform som ger mig det jag vill ha. Svett, puls, träning – och träningsvärk. Sedan får jag så klart modifiera några av övningarna för att mitt knä ska hänga med just nu. Så får det vara. Dessutom blir knät sakta men säkert bättre. Bara en sån grej!

Det var veckan! I morgon river vi av en ny. Ses då!

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.