Vlogg: flyga till Kilimanjaro International Airport

Inför vår resa till Kilimanjaro kikade vi på lite olika alternativ för att ta oss till berget tur och retur. Det är aningens svårt att ta tåget till Tanzania och cykel valde vi också bort, fast mest på grund av begränsat antal semesterdagar. Flyg då? Ja det finns ett antal olika alternativ och vi hittade både högt och lågt hos bland annat Turkish, Qatar, KLM och Ethiopian Airlines. Valet föll tillslut på det senare mest tack vare smidiga flygtider via Addis Abeba. Dessutom kan de omöjligt vara så kassa som de var sist gång vi flög med dem.

Eller?

Vi hade alltså flugit med Ethiopian 2015 när vi firade jul på Zanzibar. Faktum är att vi redan då gjorde en touchdown på Kilimanjaro International Airport eftersom flight ET815 från Addis går via Kilimanjaro (JRO) och sedan vidare till Zanzibar (ZNZ). Lite visste vi då (även om det nog föddes ett embryo till idé) att vi några år senare skulle återvända och kliva av på JRO för att ge oss på Afrikas och världens högsta fristående berg.

Flygresan från Addis till Kilimanjaro blev ett par helt okej timmar i luften i en av Ethiopians A350-kärror, ET-AVE. Nej, det var inte godaste maten (ska köra på vegetariskt framöver) och nej, det var faktiskt inte riktigt så rent som jag förväntar mig även om vi reste i boskapsvagnen nästan längst bak.

Se filmen på Youtube

Jag har så klart klippt ihop en filmrapport om resan. Där går jag igenom loungebesöket på Addis, boardingen, ekonomikabinen, sätet, maten och så lite utsikt på slutet där ni också kan skymta ett väldigt häftigt väderfenomen.

Antingen spelar du den direkt här under eller så surfar du in på min Youtube-kanal och tittar där. Prenumererar du redan på kanalen så tackar jag så mycket för det. Om inte så är det hög tid. Följ bara länken här under så kommer du rätt.

YOUTUBE | Klicka & prenumerera!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.