Vykort från ett kylslaget och semifärgsprakande Vilnius

Lågsäsong är en bra grej tycker vi och det är ett väl beprövat koncept i vår bok vid det här laget. Vi drar så klart fördel av att nu mera slippa anpassa oss till skollov och annat utan kan välja och vraka utifrån när läget känns rätt och rimligt för oss. Förra helgen till exempel. Då stack vi till Vilnius och firade jul. I början av februari.

Eller så här. Det var Marias julklapp som jag styrt upp. Därav ”julfirandet”.

Vilnius i februari kan vara riktigt jävla kallt så först hade jag en plan om att vi skulle avnjuta något som kan liknas en spa-helg. Fast eftersom vi båda två är ganska dåliga på att spa:a så strök jag den idén och tänkte att vi gör en vanlig klassisk weekend och upptäcker stan. Istället för att låta februarikylan bli ett hinder så får man sonika klä sig ordentligt. Ja, vi hade med oss underställ och ja, det var ett mycket klokt val.

Vi fick allt från ymnigt snöfall, ett par minusgrader, en bitande råkyla, en sol som sprack igenom emellanåt, en kontrastrik stad från gråa nedgångna hus till färgsprakande väggmålningar och så ett par trevliga bar- och restaurangbesök om än med ett aningens strävt bemötande på sina håll. Allt det här kommer jag skriva mer om framöver men i väntan på det så får ni ett litet vykortsinlägg med ett knippe bilder från helgen.

Kort sagt – Vilnius levererade. På sitt egna sätt.

4 KOMMENTARER

  1. Föreslår att ni ngn ggn tar en sommarvecka där..finns så mkt spännande att se..inte bara i staden. Var där för ngr år sedan med dotter. Hyrde lgh centralt vid torget 2 stors rum och kök. Deltog i guidade cykeltur där vi även besökte Vilnius äldsta stadsdel..(väldigt ruffiga kåkar..men viss charm såklart) Gick även på 3 tim lång guidad stadstur..Besökte otal kyrkor Gick på SPA
    Ngr mil utanför staden ta lokalbussen med byte ligger Europos parkas..spännande och märkligt ställe Avsätt flera timmar där!
    Vi tog också bussen till Trakai Sagoslottet på sin ö..svindlande vackert..vi hyrde också trampbåt och badade Ja det var lite av jag minns

    • Ah, många bra tips! Vi har faktiskt klurat på om det här är ett ställe att åka till, besöka under sommaren och sedan ta tåget vidare till någon annan stad i Baltikum eller östra Europa. :i får kämpa på med spa-delen, vet inte vad det sitter i riktigt. Hur svårt kan det vara? 😉

  2. Vilnius, Riga, Helsingfors, Tyskland, Polen…. Det drar i resesuget kan jag säga när du skriver om fina Vilnius.
    Men, men… Jag har bokat in en resa idag. Till betydligt närmare plats 😁

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.