Lördagsutflykt och Tjärnänge våffelstuga

En blåsig lördagförmiddag och helt utan planer. Kaffe, lite TV och bloggjobb. Då får Maria ett uppslag via Instagram och en kort stund senare gör vi oss färdiga för en enkel liten utflykt i närheten. Det blir Tjärnänge Våffelstuga som vi tar sikte på, på andra sidan Vallsundsbron och upp bortåt Brattåsmasten. Vi har ju varit i området och fikat förut, när vi stack till Lon i Bällsta förra våren.

Vi tänkte köra bilen hela vägen fram men blev lite fundersamma på vägen. Google Maps var inte till någon större hjälp och med några kilometer kvar varnades det som en vägbom. Ett annat alternativ är att åka fram till Brattåsmastens parkering och därifrån ta sig med skidor till Tjärnänge våffelstuga, oklart hur långt det är dock då vi inte testade det.

Istället parkerade vi bilen i en stor ficka längs grusvägen, innan vägbommen, och promenerade de tre sista kilometrarna. En blankisig slingrande grusväg tog oss tillslut hela vägen fram till Tjärnänge våffelstuga, mitt ute i skogen. Och jodå, vägbommen var öppen och det fanns även en liten vändplan vid stugan för den som faktiskt tar bilen hela vägen fram.

Självservering och Swish

I Tjärnänge våffelstuga är det självservering och swishbetalning som gäller. Det sitter prisskyltar lite överallt, det finns ett rum dedikerat för hundar och inne i stugan är finns en kyl fylld med både våffelsmet, grädde och sylt. På ett bord står det kaffe och saft och det finns våffeljärn på varenda bord.

Vi slängde på ett par vedträn i kaminen och började njuta av den sprakande elden, allt medan järnet stekte vår första våffla. Och det blev inte vår sista. Tvärtom. En stund senare hade vi klämt i oss tre våfflor var och varsin kaffe. Från att ha varit helt själva fick vi sällskap av två familjesällskap med småbarn som skidat från Brattåsen.

Såna här små charmiga ställen är vår grej. Mitt ute i skogen. Självservering. Swish. Ett fint ställe att slå sig ner i någon timme när vårvintern i Jämtland inte bjuder på mer spännande väder än nollgradigt och byiga vindar. Och vi hoppas verkligen att det här är ett koncept som fungerar och att besökarna är ärliga.

Hitta till Tjärnänge Våffelstuga

Det går att ta bilen hela vägen fram till våffelstugan men det är begränsat med parkeringsplats. Det finns också en vägbom ett par kilometer innan som kan vara bra att hålla koll på.

Vi parkerade innan bommen och tog promenaden på knappt tre kilometer. Det går även att skida från Brattåsmasten, där det finns en stor parkering att stå på. Jag är lite oklar över hur långt det är men det kan inte röra sig om mer än ett par-tre kilometer på sin höjd.

GOOGLE MAPS | Hitta hit

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.