Veckans lista tjugotjugotre nollnio

Söndag kväll och det är väl hög tid att summera veckan. Let’s!

Veckans smågrejer

Är det något som kan hålla mig vaken om nätterna så är det när tillsynes enkla grejer inte fungerar. Som bara borde fungera. Och som påverkar lite för många människor i ett viktigt skede av deras jobb. Well, tillslut dök den där fåniga lilla kryssrutan upp. Jag kryssade i den, sparade inställningen och sedan fungerade allt som det borde. Så enkelt. Så svårt. Så skönt när det löser sig.

Jag har också fått upp både fart och energi kring ett lite större projekt som jag ska sjösätta inom några veckor. Bloggen kan eventuellt vara involverad. Det känns bra och jag tror på idén. Så länge inga fåniga kryssrutor döljer sig i bakgrunden så kommer det att gå bra rent tekniskt också.

Just det ja. Jag fick tillslut tag på ett riktigt vettigt skal till min iPhone. Där det faktiskt går att trycka på sidoknapparna utan att tvingas till tvåhandsfattning. Det blev onödigt dyrt men fan, jag tror bannemig att det var värt det.

Annars då?

Vasalopp och söndagsluft i lungorna

Tänk, vi hasade oss upp ganska tidigt i morse för att ha en lugn och skön start på dagen. Fast okej, kanske främst för att få en mugg kaffe i fåtöljen och spana in Vasaloppet. Jag tog in datorn och satte mig och jobbade lite samtidigt som tusentals åkare skidade runt i dalaskogarna. Riktigt kul med slutspurten också, det var nästan så att jag hann bli nervös utan att jag direkt bryr mig om resultatet i just det fallet.

Sedan tog vi oss en promenad i vad som verkade vara motvind åt vilket håll vi än gick. Isande men ändå friskt och då är det ju extra gött att komma hem och in i värmen.

Vasaloppet 2023 på SVT

Högst medioker vårvinter

En av årets bästa perioder är inte förbi än på en månad men så här långt suger ju vårvintern anno 2023 ren och skär kaskelottpitt. Förutom mitt trasiga knä som hindrar mig från utförsåkning (eller ja, jag tar i alla fall inga risker tills jag vet vad som faktiskt är problemet) så är ju vädret minst sagt varierande. Fina glimrande dagar varvas med stormbyar och plusgrader.

Fast okej, det är ju en månad kvar och mycket kan hända. Hoppet lever fortfarande om att få dagar som på bilderna här under.

Träningsvecka och knäfunderingar

Jag fortsätter att träna varje dag. Vissa dagar med tunga HIIT Cross, andra dagar med hemmapass framför Youtube där jag i veckan fokuserat på mage, bål och rygg. Det är en riktigt skön befrielse att ha kommit över hemmaträningströskeln, att liksom acceptera det som ett fullgott träningspass. Jag kan nu i med facit i hand inte riktigt förstå att jag inte kört det förut. För 20 minuterspassen ger en hel del. Så klart.

Dock, fortfarande ingen återkoppling på röntgen i måndags. Jag ger dem ett par arbetsdagar till innan jag ringer ner dem. Om de nu går att kontakta vill säga, inte en självklarhet vad det verkar.

One more thing…

Jag rundar av veckans lista med en liten Steve Jobs-cliffhanger. One more thing-grejen om ni kommer ihåg.

Det kan nämligen eventuellt ha varit så att jag en knapp timme efter Vasaloppsvinnarens målgång själv… eh… råkat… kanske, eventuellt ibland ha anmält mig till Vasaloppet 2024. Stora, feta Vasaloppet. Nio mil på skidor. 3 mars 2024. Jag har som längst åkt ett par mil kanske och då var det tur i Jämtlandsfjällen.

Det var den korta versionen. Jag återkommer med en längre framöver.

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

6 KOMMENTARER

  1. Spännande projekt.. alla nya saker.. Vasaloppet anmälan mitt inder rehabträning? Tja why not.. friskt vågat osv

  2. I totally relate to your frustration with simple things that don’t work properly and end up causing a lot of inconvenience. It’s amazing how one small checkbox can make all the difference in the world. Do you think that there should be more emphasis on making technology and software more user-friendly and intuitive to avoid these kinds of issues in the future?

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.