Veckans svep med snösmockor, svett och vårvinter

Det är söndag och läge för ett nytt svep över veckans om passerat. Den var intensiv. På flera sätt. Men vi tar det från början va?

Gullig snösmocka

Veckan har bjudit på hufvudstadsjobb. Nätverkande, studiebesök och annat både kul och energikrävande. Mitt i en snösmocka dessutom, ni vet den som drog in över östkusten på tisdagskvällen. Till Stockholmarnas försvar så dumpade det ju faktiskt en hel del. När jag klev in på SATS SoFo vid halv sex låg det i princip ingen snö alls på marken. När jag kom ut därifrån knappt två timmar senare fick vi pulsa en decimeter snö.

Sedan går det ju att diskutera kaoset som uppstod. Så vitt jag vet brukar det snöa mer eller mindre varje år så jag förstår inte riktigt förvåningen. Fast, jag väljer att se det som lite gulligt ändå. Och i mars är ju allt så mycket finare med snö.

Med viss fransk inspiration

En av kvällarna hann jag med ett litet event tillsammans med franska turistbyrån. Här bjöds det på tal, presentationer, mingel med några utvalda destinationer och givetvis lite gött tilltugg. Även om jag varit i Frankrike ett antal gånger så känns ju det här landet fortfarande väldigt outforskat.

På att-göra-listan står framförallt och fortfarande en toppbestigning av Mont Blanc följt av Normandies historietyngda stränder och Millau-bron som jag vill köra över och jogga under. Annars ser Vendée-området riktigt fint ut och att jag fortfarande inte varit vare sig Nice eller Marseille är väl lite av en Dryden-skandal tror jag. Här krävs en insats, helt klart, och inspirationen satt verkligen som ett smäck.

Nej, all träning är fan inte rolig

Tisdagen bjöd på ett riktigt roligt pass på SATS SoFo, som jag fick gästa tack vare Pernilla. Hon hade med omsorg valt ett grisigt HIIT-pass och tjenare, det var längesen jag svettades så kopiöst som där nere i källaren bland boxbollar, kettlebellsvingar, löpband, armhävningar och annat. Jag älskar att svettas och tänker att vi väl gör om det här framöver, eller?

Så, med det sköna passet i bagaget följde två dagars riktigt tråkiga Youtube-pass i källargymmet på hotellet. Ena passet sent på kvällen efter det franska minglet. Det andra passet innan frukost morgonen efter. Jag är verkligen ingen morgonträningsperson. Å andra sidan. Det är skönt att ha träningen gjord redan halvåtta på morgonen. Framförallt dagar där jag bokat sista flighten hem och landar i lägenheten vid 23-tiden. Har man ett mål att träna varje dag så får man ibland bara sura ihop och köra. 20 minuter går ju trots allt ganska fort. Även vid sjusnåret på morgonen.

Men kul hela tiden och jämt? Det vore väl att överdriva.

Morgonmänniskor, ni är SÅ lurade

På tal om tidig träning eller morgonvanor rent allmänt. Jag tänker på alla dessa morgonmänniskor som skryter över sin egen förträfflighet i att vakna tidigt och ”få massor av saker gjorda”. Ni vet väl att ni är lurade? Det ni får gjort vid femtiden på morgonen fick jag gjort redan kvällen innan, när ni låg och sov vid 22-tiden. Kamma er!

Mer vinter åt folket!

Vinter förresten. Den fortsätter lyckligtvis uppe i Jämtland ett tag till. Efter pissväder och plusgrader för någon vecka sedan kom minusgraderna tillbaka. Både igår och idag, på Jämtlands nationaldag, stack vi därför ut på det som blev säsongens första turer på Medvinden i Östersund. 12 kilometer igår, åtta idag och båda gångerna rundade vi av med en fika inne i Badhusparken. Kanske inte världens bästa is men fullt njutbart ändå, allra helst idag när vi hade en riktigt härlig medvind på tillbakavägen och man bara susade fram över isen.

Vårvinter. Fina grejer. Dessutom behövde jag de här utomhustimmarna med frisk luft och lite semi-egentid efter en väldigt socialt intensiv vecka.

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.