SAS International Lounge i Oslo (för Business och Plus)

För ett tag sedan hade jag några timmars väntan mellan två flyg i Oslo. Det är vid sådana tillfällen som jag gärna tar chansen till lite loungehäng så jag promenerade upp till SAS International Lounge på Gardermoen. Eftersom den här flygplatsen inte direkt hör till vanligheterna när jag är ute och flänger så var detta mitt första besök här. Häng med in på en snabb rundvandring!

Här ligger SAS International Lounge

SAS har tre lounger på Gardermoen utanför Oslo. En av dem ligger i inrikesterminalen och de två andra i internationella terminalen. Förutom ämnet för det här inlägget, SAS Business Lounge, hittar vi också SAS Gold Lounge vägg i vägg. Här finns också OSL Lounge, men den lämnar jag för framtiden så länge.

Så, hur hittar man till loungerna? Jo, efter säkerhetskontrollen tar man höger och siktar på E-gaterna. Vid E2 knallar man antingen trappan upp eller så tar man hissen. Väl uppe tar man höger för SAS två lounger meda. OSL Lounge ligger till vänster.

RES 2 FÖR 1 | Samla EuroBonus-poäng på vardagsinköpen och res för halva poängpriset i hela världen! Skaffa American Express SAS-kort och få en bonus på 15.000 poäng. Följ den här länken för registrering och villkor samtidigt som du gynnar Upplevelsebloggen. Tack!

Så kommer du in i SAS Lounge på Gardermoen

SAS International Lounge är bolagets enklare variant av lounge (bortsett från deras cafélounger som finns på mindre flygplatser). Här kommer du in om du för dagen reser från Gardermoen i SAS Business eller SAS Plus och kan visa upp ett boardingkort för resorna. Du kommer också in om du är SAS Gold/Diamond eller Star Alliance Gold men då kanske SAS Gold vägg i vägg är mer intressant.

Kommer du med något av SAS direktflyg från USA eller Asien har du också tillgång till loungen på ankomst, vilket många förmodligen inte känner till.

Boardingkortet blippar man i spärren och lyser det grönt är det bara att passera in och se glad ut. Öppettiderna kan variera men de kör från en timme innan första schemalagda SAS-flygningen och stänger en halvtimme innan den sista.

MER BLOGGSAS Gold Oslo | SAS Gold Arlanda

Matplatser, fåtöljer och lekrum

Rakt innanför spärrarna har vi en servicedisk direkt till höger. Här fick jag själv växla några ord med personalen då jag hade problem med ett av mina digitala boardingkort. De löste alltihop snabbt, enkelt och med ett trevligt bemötande. Till vänster ligger toaletterna för både damer, herrar och eventuellt övriga.

Rakt fram är det som är ämnat som matplatser med både vanliga långa soffor och lite högre barliknande bord med stolar. Bortanför dessa hittar man sedan dryckesbordet och buffén. Knallar man sedan djupare in i loungen, längs fönstret som vetter ut mot gaterna en våning ner, så finns det ett kids room för de yngre resenärerna. En liten TV och några leksaker förgyller säkert tillvaron för dessa krabater, åtminstone en kortare stund. Längst in hittar vi de lite mer avslappnade ytorna, bakom några högre växter som lite döljer insynen. Här står det fåtöljer, några mindre bord och så ligger det också ett telefonrum här.

Det här är inte någon särskilt stor lounge men här finns gott om sittplatser för alla smaker, oavsett man ska försöka jobba lite eller bara ska in och äta. Kort och gott – har man varit i någon annan SAS-lounge tidigare så kommer man att känna igen sig.

Utbud av mat och dryck

Utbudet när det kommer till mat och dryck är helt okej. Buffén den här dagen bestod av gröna kalla rätter av olika slag med sallader, bönor, potatisröror och pasta. Det finns även snacks, salta pinnar och bröd för den som är sugen på det. SAS International Lounge bjuder alltså lite av ett standardutbud som i mångt och mycket är identiskt med bolagets övriga lounger.

Det är också riktigt porslin med ordentliga bestick vilket kanske för många är en självklarhet. Inte för den som hängt i SAS Gold på Arlanda, med trasiga diskmaskiner och andra anledningar till papperstallrikar och träbestick…

När det kommer till dryck hittar vi både varma och kalla varianter. Läsk och vatten finns på kran, precis som öl och vin. Jag skymtade inga starkare spritsorter utan dessa är belägna inne i Gold. Kaffemaskinen pressar ut ett flertal olika varianter och de gör det också riktigt bra. Det är nog ett av de starkare korten när det kommer till SAS olika lounger. Kaffet är alltid bra.

Hejdå SAS International Lounge – dags för boarding (vid E2!)

När det blev dags för boarding och vidare transport till Köpenhamn var det bara att lämna loungen och ta trapporna ner till gate E2. Precis, den gate som ligger precis under loungen. Perfekt tajming alltså och promenaden från lounge till gate tog ungefär en minut.

Allt som allt då? Ja, mitt besök i SAS International Lounge kändes inte på något sätt unikt. Den går i samma anda som SAS andra lounger så har man varit i en så kommer man känna igen sig. Men, det gör den ju inte mindre bra bara för det. Den kändes genomgående välstädad, buffén såg trevlig ut även framåt 15-tiden och ljudnivån var i alla fall vid det här besöket högst behaglig. Plus i kanten också för ett skönt bemötande. Allt låter ju så mycket behagligare på norska och är de dessutom hyggliga så… ja, då blir det ju helt enkelt kalas av alltihop.

Så. Jag tycker nog att SAS International Lounge i Oslo är vassare än bolagets motsvarigheter både på Arlanda och Kastrup. Mer välstädad än Arlanda och inte lika mycket ”konserthall” som Kastrup, vilken kan kännas väldigt luftig och med en ljudvolym därefter. Med det sagt – flyger ni förbi Oslo i Plus eller Business och måste slå ihjäl några timmar så är det hit ni ska gå.

HOS SAS | Officiell sajt

2 KOMMENTARER

    • Från SAS sajt: ”Öppnar en timme före den första schemalagda SAS-flygningen och
      stänger 30 minuter före den sista schemalagda SAS-flygningen. Öppettiderna varierar beroende på plats och i enlighet med vår tidtabell.”

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.