LOT Elite Club Lounge i Warszawa (WAW)

Vid hemresan från Warszawa och Polen fick jag tipset att besöka LOT:s något gömda Star Alliance Gold-lounge på WAW. Den heter Elite Club Lounge och hittas genom en liten ”lönndörr” mitt inne i deras vanliga businesslounge. Häng med in på en visning så visar jag vad vi hittade.

Bonus? Du kommer slippa leta om du har vägarna förbi.

Så kommer du in i loungen

LOT:s två lounger är belägna en rulltrappa vid gaterna 24 och 26. För att ta sig in i LOT Elite Club Lounge så måste man först gå in i den ”vanliga” LOT Business Lounge. Passera glasdörren och visa boardingkortet. Om allt flyter på som det ska blir du insläppt och då går du ytterligare ett tiotal meter in i loungen för att sedan spana åt höger. Där finns det nämligen en semi-dold entré som är skyltad Elite Club Lounge. Där visar då boardingkortet en gång till, alternativt Star Alliance Gold-kortet. Sedan är du hemma!

Hit in kommer man antingen som LOT Business Class-passagerare på interkontinentala flygningar (till exempelvis USA, Kanada, Kina, Singapore, Sydkorea) eller med Star Alliance Gold-status som SAS EuroBonus Gold/Diamond eller Miles & More Senator/HON Circle och så vidare.

Ingen direkt utsikt (men bra wifi-fart!)

Spontan känsla när vi kom in var att det här är en ganska tajt lounge. Det är vanlig takhöjd, inte supermånga platser och utsikten är inte bara begränsad – den är obefintlig (såvida man inte gillar att titta in i en vägg). Det var vid vårt besök också ganska varmt här inne och en stackars luftkonditionerare stod längst in och gjorde väl vad den kunde. Hjälpte dock föga.

Första intrycken alltså inte supernice men vi hittade varsin fåtölj i ”vardagsrummet” och slog oss ner. På avgångsskärmen konstaterade vi att vår gate bara var några minuters promenad bort. Inte så konstigt, WAW är inte någon superstor flygplats.

Jag passade på att ta ett varv och hittade både stora fåtöljer och arbetsbord. Ganska få platser, lite halvmystisk miljö men soft atmosfär och låg ljudnivå, så när som på något telefonsamtal här och där. Några dedikerade telefonrum finns det inte.

Wifi finns så klart också och jag passade på att köra ett par-tre hastighetstest. 80 mbit nedströms är man inte direkt bortskämd med. Riktigt snabbt och stabilt och då satt jag ändå på en VPN-anslutning som ibland kan vara en flaskhals i sammanhanget.

Mat & dryck i loungen

Rakt in till vänster efter entrén finns loungens mat- och dryckeshörna. Vid besöket en måndagseftermiddag fanns det både varma och kalla rätter, plus frukostflingor. Frukosttillbehören verkar alltså inte städas undan utan står framme hela tiden. Inte mig emot, som kan käka fil och flingor lite när som helst på dygnet.

Kaffemaskinen hittar vi också här precis som drycker av olika slag. Jag norpade ett glas champagne och förutom lite mindre tilltugg nöjde jag mig faktiskt så eftersom det vankades mat på flyget någon timme senare. Även jag har en gräns när det kommer till hur mycket man kan äta.

Utbudet av ätbara saker här inne i Elite Club Lounge var betydligt mer tilltaget än i den vanliga loungen och variationen på framförallt alkoholhaltiga hyllan var rejält tilltaget. Självservice är det som gäller (fullt normalt) så det är bara att ta för sig av det som passar. Några smakmässiga åsikter har jag dock inte mer än att champagnen satt fint. Däremot konstaterade jag att det var ordning och reda i den här avdelningen under vår dryga timme här inne.

LOT Elite Clube Lounge – allt som allt

Konceptet med att vara en lounge i loungen är inte unikt så sett. SAS kör med samma koncept i Oslo, för att ta ett lokalt exempel. Den här kändes dock lite mer dold och hade jag inte fått tipset så är risken stor att vi missat den. En lite mer exklusiv känsla, helt klart.

Efter någon timmes häng, där vi hann ta varsitt glas bubbel och snacka om våra upplevelser i Polen, började vi kitta ihop för att bege oss mot gaten och vidare resa mot Arlanda. På vägen ut passerade vi återigen den ”vanliga” loungen och med facit i hand konstaterade vi att det var ett klokt val att be sig in i Elite Club Lounge. Mindre, lugnare och vad jag kunde antyda ett betydligt bättre matutbud. Nästa gång jag är på WAW vet jag med andra ord var jag ska bege mig. Och då behöver jag inte leta.

LÄS MERLOT:s sida | Vår resa till Polen

LOT Boeing 737 MAX8 SP-LVC

1 KOMMENTAR

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.