Vlogg: 1 klass på snabbtåg i Polen (PKP EIP)

Tidigare i vår, under vår vistelse i Polen, skulle vi ta oss tur och retur Warszawa till Krakow. Tåg kändes som det enda rimliga alternativet och efter att ha kikat runt lite landade ögonen ganska snart på PKP EIP. Snabbt, enkelt och förhållandevis prisvårdat – åtminstone på pappret. ”Värt ett försök!” tänkte vi och bokade med sådär lagom kort framförhållning, ett par dagar innan avresa.

Vad handlar det här om då? Jo. EIP Står för Express InterCity Premium och är med sina 200 km/h Polens snabbaste tåg (tågen i sig går att pressa upp i 250). Resan mellan städerna körs nonstop och tar knappt tre timmar. Det är PKP, Polens nationella tågbolag, som står för tjänsten och det enklaste är att boka biljetterna direkt hos dem.

Allt det här har jag faktiskt redan bloggat om så är ni mer sugna på text och bild än film så ska ni klicka in på länken här under. Vill ni se vloggen om det här lilla äventyret så ska ni scrolla ner en bit och titta på filmen.

BLOGGLäs recensionen här

Youtube-raketen!

Jajemensan, nu finns det också en filmversion av tågresan. Och majj gadd vad den tog sig på Youtube! Vi snackar tusentals dagliga visningar allt sedan publicering och en hel drös med kommentarer som minst sagt spridit både glädje och… tja, ganska mycket skitsnack. Verkligen högt och lågt.

I vilket fall. Filmen. Där går jag igenom boarding, serveringen ombord, 1 klass-vagnen, sätet med alla funktioner och jag tar också en promenad in till 2 klass för att se vad dessa vagnar har att bjuda på, plus tillgänglighetsanpassning och bistro.

För att titta på spektaklet så klickar du igång den direkt här under, alternativt surfar du in på min Youtube-kanal och tittar där. Prenumererar du redan på kanalen? Tack tack! Inte? Följ länken här under så löser sig resten automatiskt.

YOUTUBE | Klicka & prenumerera

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.