Höstlistan

Listdags. Om hösten. Lagom (eller helt) inspirerad från Sara, som i sin tur hittat flowet från ett knippe andra bloggare jag mer eller mindre är bekant med. Och faktiskt, jag längtar mig in i hösten nu. Kyligare kvällar med den klara septemberluften. De speciella dofterna. De lite kortare dagarna som inbjuder till hemmahäng. De härliga färgerna som inbjuder till utehäng. Ja. Ni fattar.

Så. Listan. Jag plankar rubrikerna rakt av. Gör det ni också.

Vill fokusera på

Saker jag gör för stunden. Jag är expert på att försöka ha splitvision och göra flera saker samtidigt. Tvivlar dock på att det faktiskt gör mig mer effektiv. In med fler med fokusbubblor. Bort med att avbryta mig själv med argumentet ”annars glömmer jag bort det”. Måste bara komma över att jag starkt ogillar att ha lappar liggandes överallt.

Ja, och bli mer effektiv på morgonen. Mina morgonrutiner är… tja, minst sagt spretiga. Likadant där som ovan. Splitvision-fail. I med ena linsen. På med en strumpa. Ta på kalsongerna halvvägs. I med andra linsen. På med t-shirt. Fundera på varför kalsongerna sitter vid fötterna men just det, jag avbröt ju påklädningen för att ta på mig ena linsen. Äta frukost i t-shirt, kalsonger, en strumpa och så vidare.

Vill ha mer av

Fjällnatur. Vi går mot fjällvärldens kanske finaste årstid. På många håll är den dessutom ödslig eftersom turisterna är hemma och jobbar. Jag vill ta mig ut på kortare turer på kalfjäll. Blicka långt bort mot avlägsna toppar. Kanske gå upp på ett par-tre själv. Eller rentav fjälljogga? Möjligheter finns det gott om.

Jämtlandstriangeln & Sylarna

Vill ha mindre av

Politik som bygger på ”enkla lösningar” på svåra problem (eftersom sådana ekvationer sällan går ihop) och där det mer handlar om politiska ställningstaganden än faktisk nytta. Vi måste våga tänka både kritiskt och realistiskt utan att känna en överhängande risk att bli uthängd för att man utmanar redan etablerade tankemönster.

Jag kastar in döskrollande på Instagram också, när jag ändå håller på.

Vill titta på

Fotboll. Dra mig baklänges, det var verkligen inte igår jag kände för att kolla framförallt Premier League efter några års fullständig dvala på den fronten. Tiden kan vara nu och jag har min romantiserade bild framför mig med sköna hösthelger i Funäsdalen som förgylls med lite fotbollstittande på eftermiddagarna.

Vill lyssna på

Vinden som viner i Funäsfjällens björkar. Shit vad härligt det lät men jag vill även lyssna på mitt flås när jag kör fantastiskt jobbiga träningspass. Finns det någon bättre känsla? Tvek faktiskt.

Vill läsa

Klokheter från pålästa personer slash människor som kan hålla flera tankar igång samtidigt. Om det sedan handlar om gedigna reportage och fina blogginlägg om platser jag vill upptäcka eller samhällsdebatter som ibland ställer saker och ting på ändan spelar ingen roll. Jag vill ha mer smarthet i mina flöden

Vill ha på mig

Det var några år sedan jag ägde en skön kofta så jag funderar på att köpa en. Och så ska jag vårda den ömt så den behåller sin ursprungliga fluffighet. Annars fungerar kläder efter väder också. I min värld är det himla fint att på hösten kunna dra på sig ett par lager och ge sig ut i diverse olika väder. Anpassar man sig spelar det liksom ingen roll om det är en glimrande höstdag eller om regnet ramlar ner.

Och så givetvis – mössa. Jag ä-l-s-k-a-r mössäsongen och att den är så makalöst lång här uppe i Jämtland!

Dryden vid ett höstligt vattenfall

Vill lära mig

Städa. Alltså. Förutom att hålla rent så mer åt att göra mig av med saker. Sånt jag inte använder. Sånt som ligger på sidan och bara dräller. Sånt som kan få ett värde någon annanstans. Sånt som upptar min energi så fort jag ser det och jag tänker ”Fan, det där borde jag ta tag i…” och så sätter jag mig och redigerar film eller bloggar istället.

Vill hänga i

Skidspåren. Jag har Vasaloppet bokat för mars 2024 och har egentligen inte åkt längdskidor på riktigt sedan jag var… 12? Jag tror ju att tekniken för 90 kilometer i motionstempo finns men just nu är jag verkligen inte tränad för några längre strapatser. Så sett bor jag ju perfekt. Jag har ett par hundra meter till okej skidspår och ett par-tre kilometer till världsklassspår. För att inte tala om Funäsdalen och Bruksvallarna.

Men. Kanske ska börja med att köpa mig lite utrustning först.

Vill dricka

Vatten efter lunch istället för kaffe. Ja, nej. Det är ju inte lika höstmysigt som att säga ”ett riktigt fint Chablohbläh de dunk årgång 2014 till en härligt helgmiddag i vänners goda umgänge”. Men. Kaffe efter lunch smakar ofta rävgift och påverkar både magen och på sikt även sömnen. Vatten är rena motsatsen och jag slipper framförallt en bubblande mage när eftermiddagsträningen ska avverkas. Livets enkla små grejer (men som uppenbarligen är så svåra ibland).

Ja, kände ni också hur höstmyset peakade nu? Inte. Konstigt. Men okej, jag dricker annat än vatten och kaffe också.

Vill äta

Fil och flingor. Alltså, så sjukt underskattat. Standardfrukost och det jag vet fungerar, oavsett det är en lördag hemma i skärgår’n eller på ett flott hotell på valfri plats i världen. Jag är nog norra halvklotets tråkigaste hotellfrukostperson.

Vatten. Fil. Flingor. Jag bara känner hur höstmyset kommer krypandes… ut ur mitt liv.

Utflykter och resmål

Höstens stora och troligen enda resa av sitt slag blir New York och Toronto framåt november. Tänker att den trippen gott och väl räcker för en höst som, redan innan den ens börjat, känns full av aktiviteter och jobb(resor). Vi boostar så klart tillvaron i lokala äventyr med Östersund och Funäsdalen som utgångspunkter. Med andra ord är det inte ett dugg synd om oss.

Med det sagt. Ge mig höst. Riktigt ordentligt härlig svensk höst. Hur ser er höstlista ut?

New York & Manhattan

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.