Post-semester, återstart och ett ”Äntligen!”

Jaha, så rev vi av ännu en semester och de här tre veckorna går nog till historien som de mest intensiva sommarveckorna sedan… ja, jag vet inte. Självvalt så klart och jag hade nog ärligt talat ångrat mig om jag från dag ett lagt mig på soffan och inte lyft ett finger på hela ledigheten.

Istället fick vi in lite (fast mycket) Funäsdalen, en roadtrip där vi varvade återträffar med Kilimanjaro-vandrare och överraskningsbesök hos familj och vänner (som inte kände till att vi skulle komma dit), Neapel, Amalfikusten, lite Rom och några timmar Milano. Plus att vi avslutade allt där vi började. Mer om det längre ner.

Återstart och en ofull inkorg

Det blev en behaglig återstart på jobbet i måndags. Efter tre veckors frånvaro var det inga större problem att komma ihåg koder och andra nödvändigheter. Jag mötte också en rimlig inkorg helt utan drastiska grejer. En del prylar blev det action på direkt medan andra planerades in för vad som verkar bli en intensiv och rolig höst. Ett par distansmöten för att reda ut lite frågetecken hanns också med och beskedet att en kollega (tyvärr) bestämt sig för att hitta på något annat.

Så här med facit i hand är jag väldigt glad att jag hann städa undan saker innan semesterveckorna. Evigt tacksam för den planeringen och att det var några luftiga veckor i juli efter helt galna april, maj och juni.

Hej HIIT!

Semesterveckorna började med fortsatt bra träning men så fort vi satte oss i bilen och rullade iväg på vår tvåochenhalvveckas roadtrip genom Mellansverige så upphörde också all form av gymträning. Det blev mest lugna joggingpass på ett par-tre kilometer. Kanske inte riktigt den sommarträning jag tänkt mig men å andra sidan bättre än inget alls. Vi har sprungit i Mariestad, Tranås, Vänersborg, på Drottningholm, i Neapel, Milano och längs Ljusnan i Funäsdalen.

Variationen kan vi åtminstone skryta med så det räcker och blir över.

I måndags körde jag igång med HIIT igen och rev av ett 45-minuterspass med hög puls och svett. Det var lite som att jag inte tränat på skitlänge. Samtidigt som det var en lidelse så vet jag också att det här gör susen på sikt. När man väl bränt av första passet så är man snart inne i det igen.

Lite nyanserade forskartankar

För er som orkar ha ett fyra-fem tankar i huvudet samtidigt kan jag rekommendera den här artikeln. Det är om den pågående klimatkrisen som omger oss med dystra prognoser mer eller mindre varje timme (om man är lagd åt hållet att ha konstant nyhetsbevakning). Innan ni gastar er galna över källan så ha i åtanke att det är ytterligare en insikt i den ganska polariserade debatten. Nyanser är bra grejer. Filterbubblor not so much.

Jag lovade ju mig själv…

…att inte ta eftermiddagståget från Stockholm hem till Östersund fler gånger, allra minst på fredagar. Jag bröt det löftet inför en resa senare i höst. Några dagar efter bokningen tackade tåggudarna för förtroendet genom att sätta in ersättningsbuss sista två timmarna på grund av banarbete. Att enligt ursprungsplanen komma hem 22 är dåligt redan det. Att lägga på en timme till? Make the math.

Det var sista gången på ett bra tag. Jag lovar. Eventuellt.

Missräknat tankeexperiment

Läste ni gårdagens inlägg om det här med kvinnor, män och bilkörning? Mitt lilla tankeexperiment på Instagram tog skruv och det ramlade in en hel del kritik mot mitt sätt att se på saken. Från kvinnor. Mycket ska man vara med om.

Avslutning där vi började

Ja, semestern började i Funäsdalen och den avslutades i Funäsdalen. Lägenheten vi längtat efter alldeles för länge går mot inflyttningsklar och det är helt tack vare slit och släp från oss köpare, som efter mycket stön och stånk tagit saken i egna händer efter byggherrekonkurs och annat trams. Bortsett från de mindre detaljerna som återstår så är den faktiskt inflyttningsklar. Äntligen! Eller kanske mer ÄNTLIGEN!

Vi och några av våra nya grannar firade med bubbel på fredagen och på hemvägen mot Östersund i lördags tog vi en spontan omväg och svängde in på Follingers i Rätan. Vi snackar alltså en idyllisk liten restaurang (och camping) belägen precis vid E45:an och med Rätanssjön som närmaste granne. Där blev det god mat i en mysig miljö och en magisk en augustiskymning som efterrätt.

Ett jäkligt fint sätt att stänga semestern på om ni frågar mig.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.