Vlogg: Deutsche Bahn Intercity 1 (2 klass till Berlin)

T som i Tyskland och t som i tåg är inget som jag direkt kan fylla mitt CV med men jag jobbar så klart på saken. Jag har tittat på dedikerade resor för att testa lite olika tågvarianter men inte riktigt kommit till skott. I somras, när vi skulle hem från vår cykelhelg längs Östersjökusten, blev det tillslut vad jag faktiskt tror är tysk tågpremiär både för Maria och mig. Nej, flygplatståg räknas så klart inte.

Vår tyska tågkarriär gjorde vad vi kan kalla en liten mjukstart när vi rullade iväg i ett klassiskt Deutsche Bahn Intercity 1-tåg från Rostock Hauptbahnhof. Resan ner till Berlins flygplats skulle ta två och en halv timme. Kort och gott så vi parkerade oss i våra 2-klassäten och njöt av en tidig morgon (kan man njuta av tidiga mornar?), frukost som hotellet skickat med (japp, det var så tidigt att hotellet inte hade hunnit öppna frukosten) och vyer av tysk landsbygd i soluppgång.

Okej då, det var en jäkla fin morgon. Det var det.

Rälsfilmen på Youtube

Resan då? Ja, den har så klart dokumenterats för framtida generationer och finns nu på en (min) Youtube-kanal nära er. Där går jag igenom tågstationen i Rostock, 2 klassvagnens säte, en snabbkik på toalettfaciliteterna och ja, lite allmänt om tåget som sådant.

För att titta på härligheten så klickar du igång filmen direkt här under, alternativt surfar in på min Youtube-kanal och tittar där. Om du redan prenumererar på kanalen så tackar jag för det och om du inte gör det så följer du bara länken här under så fixar sig resten nästan automagiskt. Det tar som regel under tio sekunder.

Vad borde bli nästa steg i vår tyska tågkarriär tycker ni?

YOUTUBE | Klicka & prenumerera!

1 KOMMENTAR

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.