5 grejer just precis nu

Hösten bara rusar fram. Det känns som att det finns en plan för varje vecka hela vägen fram till mitten av december (vilket i och för sig inte är jättelångt bort). Det är fint så och jag gillar när det händer saker men man måste också komma ihåg återhämtningen. Stanna upp och reflektera. Är jag nöjd? Behöver något förändras? Vad är bra just nu? Räcker tiden eller behöver jag kapa något? Just det sista återkommer jag till på slutet i av det här inlägget och jag är även nyfiken på hur ni resonerar kring just det.

Hur som helst. Nuläget. Häng med på fem saker som händer as we speak!

Sambla

Det blir nog nya vintersulor

Ja, det blev tillslut dags att sko om till vinterdäck på bilen. Vi kör ju inget däckhotell längre, däremot brukar vi dra iväg till verkstad för att byta eftersom exakt noll personer i vårt hushåll har lust att göra just det jobbet. Tvättar dem gör jag själv, det är lite av en terapistund och det är dessutom alltid nice att plocka fram en uppsättning rena däck inför en ny säsong.

Domen blev dock nästan att köpa nya vinterdäck (jag vet, ”nästan” men de sa typ ”känn efter…”). Inte direkt den roligaste utgiften men lyckligtvis har vi ett dedikerat bilkonto där vi sätter av en slant varje månad. På så vis finns pengarna för sånt här alltid till hands. Även om typ Sambla hjälper dig att samla lån så är det ändå fakta att cash is king.

Vinterdäck betyder också att vintern är på gång på riktigt. Jag har faktiskt stor längt efter snö och kyla nu! Ge mig!

Volvo XC40 D3 AWD Inscription

En plan för rehabilitering

Förra måndagen, en vecka efter knäoperationen, var jag hos sjukgymnast och pratade rehab. Även om det enda jag vill är att komma igång med löpningen så inser jag ju två ganska självklara saker. Dels är det ingen idé att hetsa igång med löpningen och sen är det ju faktiskt helt rätt säsong att avstå springande. Skidor däremot är kalasbra träning och det kan väl knappast bli bättre när jag nu har ett Vasalopp på agendan om några månader. Tiden flyger minst sagt fram.

Kanske ska ta och köpa mig ett par skidor till att börja med?

Nästa vecka är det återbesök hos sjukgymnasten och det är bara att fortsätta köra övningarna. Det går långsamt framåt så det är inte bara knät som tränas. Tålamodet har jag rejäl träningsvärk i också kan tilläggas.

Årets fynd?

Det där med att hetsköpa dyra saker är inget jag ägnar mig åt. Jag försöker göra medvetna köp och klickar bara hem det jag verkligen vill ha/behöver, med ordentlig research innan. Ibland stannar det vid efterforskningar när det kanske visar sig att behovet inte var direkt skriande och ibland blir det prisbevakning i väntan på bättre tider.

Just en sån prisbevakning plingade till förra veckan, på en TV jag haft span på i långt över ett halvår. Den har hoppat lite upp och ner från lägsta kring elva papp till mer normala 17. Jag har inte haft mer bråttom än att vänta ut den. Och så dök den plötsligt under tio papp. Jag minns inte ens senast jag var så snabb på köpknappen. Så kan det alltså gå om man är kall, har obråttom och hellre gör ett bra köp än ett snabbt köp.

Ett snart återseende!

Om inte allt för lång tid så drar vi till USA och det ska bli riktigt jävla roligt med en långresa igen! Utresan bokade vi redan i våras och det blir premiär i SAS C-klass till JFK. Spännande!

Hemresan blir två återseenden och en premiär på samma gång. Lufthansa long-haul står för det ena återseendet och Queen of the skies (Boeing 747 alltså) det andra. Har inte flugit 747 sedan 2016 och jag var ett tag orolig att det inte skulle bli fler gånger heller, när flygbolag efter flygbolag började pensionera dem när pandemijäveln härjade.

Premiären då? Ja, det är 747-8i (de tidigare gångerna har varit 747-400). Skillnaden är det nog få som märker av men 8i är längre, har större vingspann, tjockare vingar, mer effektiva motorer och är även tystare än tidigare 747:or. Faktum är att det bara är tre flygbolag i världen som har 747-8:an som passagerarplan, Lufthansa är ett av dem.

Ser ni vilken 747-version det är på bilden här under?

Vinge med 747-utsikt

Koppla bort något

Jag tittade mig omkring i hemma i lägenheten häromdagen. Ovikt tvätt på olika platser. Papper som låg och väntade på action. Kartonger som väntar på att få åka på återvinning. Prylar i köket som inte står på rätt plats. Och så vidare. Lugnet infinner sig aldrig riktigt. Det finns alltid saker jag borde göra men vi prioriterar allt som oftast andra aktiviteter. Uteumgänge, träning, blogg och Xbox. På gott och ont. Det är ju roligare att fjällvandra och spela TV-spel än att vika tvätt och plocka bland saker. Alla dagar. Men jag vill ha ordning hemma också.

Sedan finns det ju saker man bara slösar bort tid på. Mest digitalt. Så vill jag inte ha det och jag inser att jag förmodligen måste kapa bort något. Förra året tog jag bort LinkedIn och jag har inte saknat det sedan dess. Ibland ser jag skärmdumpar därifrån som bara stärker min tes om att det är ett ställe som inte passar mig särskilt bra. Sedan finns ju andra sociala medier som bara ä-t-e-r tid. Instagram framförallt och jag har faktiskt börjat fundera över att sonika sätta det på paus ett tag. Även om jag scrollar en del X också (Twitter alltså) så är Insta just nu mest bara en energitjuv.

Ni då?

Hur ser ni på saken, som just ödslat ett par minuter på att läsa den här listan? Vad har ni kapat bort för att få dygnets timmar att räcka till?

En sista sak bara. Hösten. Bra fin den är!

Golf på hösten

3 KOMMENTARER

  1. Grymt med reflektion. Vi behöver också nya vintersulor till en av våra bilar, är lite opepp på det, men det är ett måste. Vi skrattade åt igår när vi pratade om det att våran bil inte skulle få köra in i huvudstaden. Den har dubbdäck och går på diesel, det är ju liksom det mest rimliga på småländska småvägar.

    Jag har kapat ganska mycket för att ha tid med det jag vill. Det är ytterst sällan vi kollar på TV eller serier tillexempel, ytterst sällan. Och så kör jag en intrycksdetox från sociala medier då och då – älskar det men får loss mycket tid och energi av att ta bort appar och pausa lite då och då.

    • Nyfiken fråga – tar du bort apparna och bestämmer ett tillfälligt break eller bestämmer du dig för att sluta med dem helt rakt av? Det känns svårt. För ena dagen kan jag helt vägra Insta för att nästa dag ha massa intryck som jag vill dela med mig av och då fyller jag stories. Peak ambivalens.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.