Lufthansa Lounge Berlin Brandenburg (T1, BER)

På hemresan från Tyskland i somras ankom vi Berlins ”nya” flygplats Brandenburg i god tid, efter en behaglig tågresa från Rostock. Vi checkade till och med in en väska som annars hade kunnat gå som handbagage. Bara för att vi kunde. Bara för att det var hemresa. Bara för att slippa släpa onödigt med packning. Efter bagdrop och säkerhetskontroll tog vi sedan sikte på Lufthansa Lounge Berlin Brandenburg, vilket inte bara är en lounge utan två.

Berlin Brandenburg har ni kanske hört talas om. Flygplatsen skulle egentligen ha öppnats redan i oktober 2011 men eftersom terminalbyggnaden inte var brandskyddsgodkänd och driftklar så sköts invigningen på framtiden flera gånger. Den 31 oktober 2020 invigdes den så tillslut, efter åtta sorger och femtioelva bedrövelser.

Det här var både Marias och mitt första besök på BER så efter säkerhetskontrollen passade vi på att spana runt lite innan vi knallade till loungen. Det är ju en på ytan fräsch flygplats, utan tvekan, med både shopping och restauranger, ganska luftiga ytor och välskyltat. Utan att veta bättre skulle jag spontant kunna hänga här fler gånger.

Men, nu var det ju Lufthansa Lounge Berlin jag skulle skriva om.

Berlin Brandenburg Airport

Hitta till Lufthansa Lounge i Terminal 1

Lufthansa Lounge, både Business och Senator, är belägna vid gate B20 i Terminal 1. Efter säkerhetskontrollen tar man höger och tar sikte på gate 20, längt ner i den långa hallen. Det är skyltat med ”Lufthansa Lounges” och promenaden är på cirka 350 meter. Båda loungerna är tydligt skyltade och belägna en trappa upp. Det finns både trappor och hiss.

Så kommer du in i Business och Senator

Det skiljer lite mellan Business och Senator och kortfattat kan man säga så här:

  • Lufthansa Business Lounge är tillgänglig för alla Star Alliance business-klass resenärer, inklusive SAS Plus.
  • Lufthansa Senator Lounge är öppen för alla Star Alliance-resenärer i första klass och Gold-medlemmar. Dit hör till exempel Senator- och HON Circle-medlemmar i Lufthansas eget Miles & More så väl som exempelvis SAS EuroBonus Gold.
  • Innehavare av Priority Pass gör sig icke besvär utan då får man hitta en annan lounge.

Vi reste för dagen i SAS Plus och hade därför möjlighet till både Business och Senator-loungen (som EBG), där valet för dagen föll på den förstnämnda. Man ska väl spara något till nästa gång tänker vi.

Välkommen in i ljuset

Business-loungen hittar man till vänster efter att man blippat in sig i entrén medan Senator är till höger. Här möts man av en ljus och skön atmosfär med en serveringsyta med dryck tillsammans med ett gäng fåtöljer. Vid de stora fönstren, som alla går från golv till tak, delar loungen på sig åt vänster och höger.

Tar man åt vänster kommer man till avdelningen med matserveringen. Här finns det en buffé med lite enklare tilltugg, både lite matigare saker som snacks och frukt. Kaffemaskinen står redo, precis som läsk och alkoholhaltiga drycker. Det finns ett större bord att sitta vid som både har fönsterutsikt och eluttag så man kan ladda alla sina prylar.

Håller man istället åt höger kommer man till en liten mindre och mer avsides flygel av loungen. Här kan man slå sig ner på en soffa och läsa någon av böckerna från bokhyllan eller bara sitta och spana ut på flygplatsens aktiviteter. En fullgod sysselsättning i lugn och ro, allra helst när man som oss hade avgång från gaten precis granne med loungen.

Lufthansas nyare/nyrenoverade lounger går i en behaglig färgsättning och Business-loungen på BER är både hel och ren. Den piskar nog inte sin motsvarighet på Milano Malpensa på fingrarna, även om den är betydligt större, men lätt en av de softare loungerna jag besökt på senare tid.

BLOGG | Fler besökta lounger

Lufthansa Lounge Berlin – allt som allt

Jag gillar Lufthansas nyare loungekoncept. Deras Business Lounge i Berlin var en trevlig upplevelse och har man varit i någon annan av deras nyrenoverade varianter så kommer man att känna igen sig. Soft känsla, avskalat åt det skandinaviska hållet, bra faciliteter och som regel bra utbud kring mat och dryck plus trevlig personal som snabbt städar undan. Kaffet var super och läget med ljusinsläpp och utsikt hör absolut till sånt jag uppskattar med en lounge.

Nästa gång jag reser från eller via Berlin så vet jag i alla fall var jag ska gå. Till höger efter säkerhetskontrollen och mot gate 20. Fast då blir det Senator-loungen istället. Har du besökt Lufthansa Lounge Berlin eller någon annan av flygplatsens lounger?

LÄS MER | Lufthansas egen webbplats

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.