Vlogg: airBaltic Business Class (eller ja, SAS Plus)

Hann ni flyga med SAS i airBaltic-kostym? Ja, det låter kanske konstigt men faktum är att det under 2022/23 var mer regel än undantag (nåväl) att man möttes av en vit-grön-målad Airbus A220-300 på plattan trots att man stod med en SAS-biljett i mobilen. Anledningen? Ett wet lease-avtal.

Upplevelsen? Som regel riktigt bra!

Wet lease innebär att det ena bolaget (läs: SAS) hyr in kärra, besättning, underhåll och försäkringar av ett annat bolag (läs: airBaltic). Facktermsmässigt kallas det ACMI (aircraft, complete crew, maintenance, insurance). Hur just det här avtalet ser ut vet jag så klart inte men en bidragande orsak till att de hyrde ut flygplan och besättning var kriget i Ukraina, då de tvingades ställa in ett antal rutter och därmed fick överkapacitet.

Det finns en film!

Det jag däremot vet är hur det var att flyga med SAS i airBaltic-tappning. Det hände flera gånger och jag hann testa både Plus och Go. Är ni sugna på text och bild från upplevelserna så rekommenderar jag blogginlägget jag skrivit. Tittar ni hellre på en film ska ni stanna kvar här och scrolla ner lite för här under kommer min Youtube-rapport från Warszawa-Arlanda-flygningen vi gjorde i SAS Plus.

I filmen får ni se allt från LOT Elite Club Lounge (blogginlägg här), boarding, matservering och lite fina vyer från timmarna i luften. Antingen klickar du igång filmen direkt här under eller så surfar du in på min Youtube-kanal och tittar där. Passa på att klicka på kanalens Prenumerera-knapp också, då blir jag lite extra glad. Det enklaste är att följa länken här under så löser sig resten nästan helt självt.

Hann ni flyga med airBaltic som SAS och vad tyckte ni?

YOUTUBE | Klicka & prenumerera!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.