Turkish Airlines Lounge på Washington Dulles (IAD)

Inför hemresan från Washington för några veckor sedan var vi ute i (väldigt) god tid på Dulles International Airport (IAD), fyra mil väster om Washington DC. Better safe than sorry. Vi visste också att det fanns minst två lounger som väntade på oss så vi var alltså inte särskilt oroade över våra onödigt många timmar flygplatsen (ja, jag gillar ju dessutom att hänga på stora internationella flygplatser). Första loungen att hänga i blev Turkish Airlines Lounge.

Förresten. En grej bara. Det är så jäkla skönt att resa med enbart handbagage. Man slipper köande, man slipper vänta på att incheckningsdiskar ska öppna och man slipper vänta på bagage när man landat. Efter tunnelbaneresan från centrala Washington, en tur på runt 45 minuter, klev vi av på IAD och knallade i princip rakt igenom både pass- och säkerhetskontroll. Därefter kunde vi i lugn och ro strosa runt och både spana lite affärer och lokalisera lounger.

Hitta hit

Turkish Airlines Lounge på IAD är belägen i terminalen med B-gater, mittemot gate B42. Det är bara två minuters promenad från rulltrapporna upp från flygplatståget. Väldigt lätt att hitta och entrén är faktiskt läcker. De håller öppet från 08:30 till 23:00, vilket får ses som väldigt generöst.

HITTAKarta över IAD

Turkish Airlines Lounge, Washington Dulles (IAD)

Så kommer du in i Turkisk Lounge på IAD

Här kommer man in om man för dagen reser i business med Turkish eller annat Star Alliance-bolag (som Lufthansa, SAS, TAP och så vidare). Man kommer även in som Star Alliance Gold-medlem. Dit räknas till exempel SAS Eurobonus Gold eller Senator i Lufthansas program. Det var i stora drag det som krävs och på Turkish egen sajt finns alla terms and conditions angivna.

Trång men ljus

Jag hade på förhand läst lite av varje av Turkish Airlines Lounge på IAD men det bästa är ju att bilda sig en egen uppfattning. Vi klev sonika in för att sätta oss och skriva, äta och dricka kaffe.

Loungen har stora panoramafönster mot flygplatsen så är man flightspotter finns det all anledning att ta en fönsterplats. Fönstren bidrar till att allt känns större än vad det faktiskt är, för den är ganska liten.

Det finns både matbord och fåtöljer i loungens första halva. I dess andra flygel finns det en bardisk, en stor soffa och fåtöljer i ett mer diskret läge, för den som vill sitta lite i skymundan. Här ska också finnas en övervåning men den verkar vara mer stängd än öppen. Jag frågade inte heller om dess status utan nöjde mig med att trappan upp var avspärrad.

Mat, tilltugg och dryck

Efter att ha gått igång på några av sötsakerna plus ett par koppar kaffe testade jag även varmrätterna som finns framdukade på buffén. Lite turkiskt så klart och jag tycker att det smakade alldeles utmärkt för att vara en loungelunch. Dryckesvalen är flera men ett glas vatten fick räcka. Bardisken testade jag inte men såg flera som gick därifrån med allt från drinkar, öl och bubbel.

Det var en hel del personal i omlopp som städade undan och höll rent och snyggt. De hade också en diskrobot som körde smutsdisk mellan loungens olika delar. Rolig detalj!

Bara två toaletter

Dock fanns det bara två toaletter allt som allt, vilket visade sig vara i underkant när loungen var som mest belamrad. Det hade nästan kunnat löna sig att gå utanför loungen och ta någon av de ”offentliga” istället, om man vill spara tid. Är man på jakt efter en dusch innan avgång så är det också fullt möjligt här.

Uppkopplingen

Wifi-uppkoppling finns och den fungerade fint under hela besöket. Jag backaupade och redigerade bilder och hamnade i ett skönt bloggflow så att våra två timmar hos turkarna bara flög iväg. 

Turkish Lounge allt som allt

Så, för att summera besöket? Jag tycker att Turkish Airlines Lounge på IAD gav ett bra intryck. Kanske lite trångbott men det var städat och erbjöd goda tilltugg. Har du tillgång med *A Gold eller rätt kabinklass är det här ett utmärkt ställe för att slå ihjäl tid.

BLOGGMer från Washington DC

1 KOMMENTAR

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.