Blå timmen x 7 – jag fick världens längsta solnedgång

Lite hade jag det eventuellt på känn när jag bokade Chicago-resan i höstas. Februari och avgång Köpenhamn halvfyra på eftermiddagen med skymning på ingång. Ankomst O’Hare ”tre” timmar senare vid 18-tiden, rimligen efter mörkrets inbrott. Det borde kunna bli fint.

Vad jag däremot gjorde ganska sent, samma dag faktiskt, var att buda på en uppgradering. Den gick hem. Så istället för att sitta på rad 24 i SAS Plus, med vingen utanför fönstret, klev jag vänster vid boardingen och slog mig ner på 2H. Och där vill jag lova var det ingen vinge.

Snarare fick jag uppleva min livs längsta skymning när vi drog ut över Danmark, Norge, nordatlanten, in över Island, Grönland och Kanada innan en skumpig landning på ORD efter nio timmar. Blå timmen har man ju varit med om. Men sju? På rad? Det krävs verkligen optimala förhållanden för det. Som SK943 från Köpenhamn till Chicago i början av februari.

Ja, undrar om inte det här var topp-1 när det kommer till långflygningar. Vi pratar en svårslagbar kombination av rätt plats, rätt tid och rätt väder och nu har jag fått se framförallt Norge, Island och Grönland som jag aldrig sett dem förut.

Wow. Bara wow.

7 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.