Det här är Villa Viste!

Tänk er att kliva upp ur sängen på morgonen. Hälla upp den första muggen kaffe till vyerna av fjällutsikt, innan aktiviteterna för dagen sätter igång. Mindre än tvåhundra meter till skidliften åt ena hållet. Ännu kortare till längdspåren åt det andra hållet. Med skoterleder, cykelleder, vandringsleder, löpstigar och fiskevatten bokstavligen runt hörnet. Då rör vi oss dessutom bara i Funäsdalen. Har man bil är möjligheterna ännu större. Inom en radie av två-tre mil finns Tänndalen, Ramundberget och Tännäs för att nämna några av många platser.

Det kanske inte är så konstigt att vi fallit pladask för Härjedalen, Funäsdalen och allt runtomkring. Vägen från Östersund kan vi snart utan och innan. Den är väl inte roligast i världen men när man kommer på raksträckan efter Hede och ser Funäsdalsberget resa sig ett par mil bort så vet man vad som väntar. Antingen en helg med aktiviteter. Ibland bara en stunds sinnesro för att få njuta av fjällutsikten från köket, vardagsrummet och bastun. Vårt nya boende. Vårt lilla paradis.

Vårt Villa Viste.

FÖLJ | Villa Viste på Instagram

Villa Viste – här är det!

Från områdets innergård kliver vi in i vår lägenhet. Här huserar vi på 80m2, fördelat på två våningar plus ett litet loft högst upp. På nedervåningen hittar vi köket med utgång till en altan. Här har vi redan hunnit stå i morgonsolen och njutit av dagens första värmande strålar. Sagolikt ljus är det! På nedre plan har vi också ett av tre sovrum samt ett badrum med dusch.

En trappa upp hittar vi vardagsrummet, fjällutsikten och kaminen. Utöver ytterligare två sovrum finns ännu ett badrum med dusch som kryddas med bastun och dess fönster från golv till tak. Den utdragbara trappan i vardagsrummet tar oss upp till loftet, litet krypin som vi tänker blir en avstickare för de yngre gästerna.

Två sovplatser nere, fyra ordentliga sovplatser uppe plus ytterligare tre om man kan samsas i en 120-säng eller bäddsoffan.

Som sagt. Det är tre minuters promenad upp till sittliften Kåvan Express. På hemvägen kan man åka hela vägen fram till lägenheten. Längdskidorna är åt andra hållet och börjar där parkeringen slutar. Åt det hållet hör man också Ljusnans brus dygnets alla timmar så länge isen inte lagt sig.

Det kom lite emellan

Sedan har själva nybygget inte varit helt enkelt. Har man haft en fot i byggbranschen de senaste två-tre åren vet man nog vad som hänt. För er som kanske missat det här så har, och är, det mer eller mindre kaos. Funäsdalen är på inget sätt unikt i det avseendet. Men trots förseningar, konkurser, ekonomiska medel på spel, mängder av timmar på digitala möten och fysiskt fix på bygget senaste halvåret så har vi nu tagit oss igenom en process som vi aldrig hade kunnat föreställa oss när vi signade vår ”nyckelfärdiga” lägenhet för mer än två år sedan.

Upptäcksresa

Även om vi själva åkt skidor i Funäsfjällens olika anläggningar vid spridda tillfällen genom åren så ser vi nu fram emot att få utforska alltihop på riktigt. Alltså, på riktigt riktigt. Vandringsleder, våffelstugor, kända platser, okända guldkorn. Och vi tar så klart emot tips från alla som har tips att ge (som i kommentarsfältet här under).

För er också!

Vi är nöjda att vi är här. Lägenheten är inredd, klar att leva in sig i, kittad för fjällveckor och redo att ta emot både oss och framtida gäster oavsett de (ni!) kommer för skidåkning, sommaräventyr eller bara för att få andas frisk och skön fjälluft. För ja, det är inte bara vi som ska kunna njuta av Villa Viste. Ni kan faktiskt hyra lägenheten och själva upptäcka allt som Funäsfjällen har att ge.

Får jag gissa så kommer ni inte att bli besvikna. Alls.

HYRA VISTEBoka här!

8 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.