Vlogg: Italo AGV – är det Italiens bästa snabbtåg?

I somras skulle Maria och jag runda av vår vecka i Neapel. Vi bokar ju inte som alla andra barn utan reser gärna ut till en plats och hem från en annan. Den här gången valde vi till exempel att flyga ut från Arlanda till Neapel men tillbaka till Sverige från Milano istället. Däremellan tog vi Italos snabbtåg AGV mellan de två italienska metropolerna (eller motpolerna, om man så vill) med ett stopp i Rom på några timmar.

Ja men det är lite så vi jobbar. Hitta möjligheter, semi-maxa dagar, få nya infallsvinklar och lite annorlunda upplevelser. Slowtravel? Inte så mycket kanske, allra helst inte när Italo AGV på sina håll gör 300 kilometer i timmen.

Ni som hängt med på bloggen tidigare har kanske redan läst min kompletta recension av tågresan. Om inte så hittar ni den här. För er som hellre föredrar en film så kommer den här eftersom jag nu satt ihop en liten rapport om resan.

Resan i korthet

Vi delade upp resan i två bokningar. Först en morgonavgång från Neapel till Rom till billigaste möjligaste pris. Smart är Italos budgetalternativ och kostade oss EUR 18 per person för en dryg timmes tågresa. Vi spenderade sedan fem timmar i Rom innan vi hoppade på vår andra bokning som tog oss upp till Milano. Den resan gjorde vi i Club Executive, Italos förstaklass och det kalaset kostade oss EUR 99 per person.

I filmen går jag igenom Smart-kupén, gör en snabbtitt i Prima Business-vagnen innan jag konstaterar att Club-biljetterna kanske inte riktigt var värda sitt pris. Ni förstår om ni tittar. Antingen öppnar ni upp den här Youtube-länken eller så tittar ni på filmen direkt här under. Kom för all del ihåg att börja prenumerera på kanalen om ni inte redan gör det. Följ den här länken så är era liv kompletta inom några sekunder.

Har ni åkt Italo AGV? Vad tyckte ni? Dra iväg en kommentar här under och berätta!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.