Påsken var det ju också

Vi tog en liten timeout i påsk. Lägenheten i Funäsdalen var uthyrd och istället för att vara hemma så passade vi på att åka till Marias släkt utanför Umeå. Fint så. Det brukar, historiskt sett alltså, bli härligt häng där och framförallt lugn och ro. Jag menar. Sova mycket, sova bra och omfamna den låga pulsen helt utan måsten. Vi umgås och gör lite det vi känner för.

Påsken i år blev likadan, vilket även klockan skvallrade om när vi åkte hem i måndags. Och med klockan så menar jag inte att jag högpresterade på de korta löppassen vi gjorde utan att sömnen och återhämtningen verkar ha maxats under våra tre nätter på plats.

Så vad gjorde vi? Tja, några småutflykter.

Söder om Nordmaling ligger Långron, en lång halvö som sträcker sig ut i havet. Vi har varit här ett par gånger förut och läget är både vackert och utsatt (om vädret är på det humöret). Den här gången åkte drönaren med och förutom fika i en snödriva så tog jag mig en flygtur ut till Stor- och Lill-Simpan, skären som ligger några hundra meter utanför land. Alltid kul att få ett annat perspektiv på området och så här års se hur isen ser ut och var öppet hav tar vid.

Jag fortsatte med drönarflygningen när vi kom ”hem” igen, där jag lyckades med konststycket att vara lite för snabb och ivrig med att plocka ner drönaren när jag var klar. Att få en propeller i tummen var ganska onödigt faktiskt och inget som ni behöver testa hemma. Varsågoda för tips.

Sommarplaner här hemma

Vi pratade även om planer för sommaren. Vackra plaster finns det ju gott om och ibland missar man ju de allra närmaste, de som finns precis runt hörnet. Trakterna kring Umeå och Nordmaling erbjuder ju massor av fina ställen, om man är beredd att åka några mil.

Flera har vi upptäckt som Tallbergsbroarna, laxtunneln vid Fällfors, Tavelsjöberget och SUP på Lögdeälven medan Drakryggen, Järnäsklubb och Norrbyskär än så länge är outforskat. Åtminstone av mig. Vi skapade en liten bucketlist för sommaren i alla fall och så får vi se vad som hinns med. Även Funäsdalen ska ju upptäckas nu när vi faktiskt ”bor” där.

Andra och tredje bron över Öreälv

Umeå regnade bort

Så här: bilden från Tallbergsbroarna här ovanför är inte från nu i påsk. Umeå bjöd på precis motsatta förhållanden och vår planerade vandring kring Tavelsjön regnade bort helt och hållet. Istället blev det en högst enkel promenad kring Nydalasjön där vi mot slutet östes över med regn-hagel-snö innan vi tillslut kom in i värmen och satte oss ner till bords.

Umeå förresten. Det är ju också en ganska outforskad stad för min del. Har förvisso varit där massa gånger men aldrig riktigt vare sig utforskat eller fått kläm på geografin. Helt klart något som måste förbättras och jag vet ju att stan kan erbjuda bättre upplevelser än en konturlöst grå himmel och påskslask.

Har ni Umeå-tips kan ni med andra ord lämna en kommentar här under, jag tar tacksamt emot fler än de jag redan nämnt här i inlägget.

Ja men det var väl ungefär påsken det. Än är det dock inte slut på vårvinter tänker vi (vilket även södra Sverige fått erfara i veckan). Funäsdalen ska avnjutas och förhoppningsvis kommer våra kommande besök innebära härlig vårvinter med fjällskidor och blå himmel.

Om jag får önska.

Nydalasjön i Umeå

2 KOMMENTARER

  1. Ni får ju inte besöka Järnäsklubb utan att svänga förbi oss! 😊
    Även i Umeå är ni förstås välkomna. Tips till båda finns på en blogg nära dig.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.