Veckans (förra alltså)

Måndag igen. Ska vi ta en sväng i historieböckerna och svepa över veckan som gick? En kortis bara och lite bakom kulisserna? Ja? Okej.

Knäföljetongen

Återbesöket hos ortopeden i tisdags gav väl ungefär det jag tänkte mig på förhand. Rehaben efter meniskingreppet i höstas har inte gått som planerat så nu kör vi all in på en korsbandsoperation efter sommaren (ja, korsbandet är av sedan 10-11 år). Så klart inte roligt att bli ett kolli under ett par månader men med rätt inställning och lite flyt så är ju målet att bli bättre än idag. För idag gillar jag inte mitt knä alls.

Med det sagt så blir det fortsatt träning under sommaren och ge mig själv de bästa förutsättningarna inför en mer stillsam höst. Fördelen med att operationen blir i början av september är så klart att jag kan…

…spela golf!

Igår köpte jag medlemsskap på Frösön och tänker köra fram till ett par dagar innan knäoperationen (typ). Längtar faktiskt ut på golfbanan men så mycket vinterträning har det inte blivit. Faktiskt noll helt och hållet. Det är fan inte bra. Måste hitta ut på rangen tror jag.

Everest-utmaningen 2024

Ja, och med den här knähistorien är kanske inte en Everest-utmaning är den bästa medicinen men jag tänker så här – träna med sunt förnuft. Backträningen blir av även i sommar men med stavar, framförallt på nervägen och där avlastningen är som viktigast. Det kan nog fungera så i lördags invigde vi årets Ladängen Everest-säsong och så får vi väl se var det tar vägen.

Ni har säkert läst om det här tidigare men en kort förklaring kanske; bestig Mount Everest i din hemmabacke. Ladängen är en skidbacke på Frösön och för att nå 8849 höjdmeter krävs det 114 vändor från botten till toppen. Startade som en Kilimanjaro-förberedelse och har fortsatt. I år är femte året vi kör.

Sista minuten

Jag var på en pressfrukost i veckan där SistaMinuten.se pratade statistik och hur vi svenskar (och delvis skandinaver) förhåller oss till (och bokar) flygstolar. Plus lite om var ”vi” helst reser samt hur trender, priser och destinationer förflyttar sig i graferna beroende på säsong och efterfrågan. Statistik är roligt och fint att lyssna när folk nördar ner sig.

Kontentan – vi verkar ressugna. Och det finns statistik på det.

Spontan-aw till Tännforsen

Ni har ju kanske redan sett mitt inlägg från Tännforsen, dit vi åkte i fredags kväll. Så himla fint att kunna pysa iväg sådär efter jobbet utan att bry sig om hur mycket disk som står orörd i köket eller berget av ovikt tvätt som ligger på soffan i vardagsrummet. Själavård och tillsammanstid där vi satt och åt middag till ljudet av Sveriges största vattenfall. Fint.

Lyckad bortkapning av energitjuv

I veckan slog det mig också att jag inte varit inne på Threads på… skitlänge? Den där avgiftningen jag gick in på i april eller när det var blev ju enklare än jag trodde. Känner inte någon saknad what so ever. Inte ens när jag har något i huvudet jag behöver få ut. Då har jag istället tagit fram anteckningsappen i mobilen och skrivit av mig. Det verkar faktiskt räcka många gånger. I andra fall får det väl bli blogg.

Blogg förresten. Den pratade jag faktiskt om i veckan med några kollegor på jobbet. Jag sa att jag ibland läser gamla inlägg här och hur det många gånger slår mig hur mycket roligare texterna från 10-12 år tillbaka i tiden är. Ni vet, epoken utan SEO-hets eller annat. ”Har du blivit lite PK och självcensurande?” frågade då en kollega.

Det verkar fan inte bättre och det vill jag så klart råda bot på (vill ni också det?). Jag kanske måste gå en kurs med mitt 30-åriga jag och hitta tillbaka till rötterna.

Jaja, det var väl ungefär veckan det. Frågor på det eller drar vi igång en ny direkt?

2 KOMMENTARER

  1. Din kollega har nog rätt, gäller dock varenda text i hela världsalltet just nu. Har också droppat både Threads och LInkedIn, och inte ens nosat på TikTok än. Blogg och instagram får duga än så länge. Ha en fin vecka, hej!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.