Vlogg: Jag uppgraderade mig och flög SAS Business Class till Chicago

På BlackFriday i höstas slog jag till på flygbiljetter till Chicago. SAS hade en av få kampanjer den helgen (alla kategorier) som på riktigt var fantastiskt jäkla bra. Jag bokade nästan helt utan att blinka. I februari stack jag iväg och långhelgen i Windy city blev otroligt fin med obefintligt väder, skyskrapor, långa promenader och härligt storstadsliv på lågsäsongsvis (det vill säga inga köer och inte massa folk).

Vlogg då. Och flygresan dit. SAS har en grej med att man kan lägga bud på en uppgradering, från Plus till Business och från Go till både Plus och Business. Det här fungerar på alla SAS-flighter, oavsett det är från Luleå till Arlanda eller Oslo till New York. SAS sätter själva ett lägsta bud och ju högre man budar desto större är så klart sannolikheten att det går igenom. Man får också en indikation redan när man knappar in beloppet på hur troligt det är att det kommer fungera.

Jag hade inte testat budgivning tidigare men på en långresa kan det ju faktiskt vara värt, så länge priset inte drar iväg till bisarra summor.

I det här fallet kändes utgångsbudet rimligt så samma morgon som jag skulle lyfta från Köpenhamn till Chicago skickade jag in ett bud på just CPH-ORD-segmentet. Vad jag kastade in? Så nära utropet jag kunde. Bara en timme senare fick jag notis om att budet accepterats och att jag nu kunde flytta fram från min bokade rad 24 i SAS Plus till säte 2H i SAS Business.

Tackar!

Ni som hänger med på bloggen vet att jag redan skrivit om den här upplevelsen. Nu finns det också en vlogg om samma resa på min Youtube-kanal. Där visar jag SAS Gold Lounge på CPH, mat och service ombord plus den osannolikt vackra utsikten när vi flög ut över Danmark och vidare in över Norge, Island och Grönland. Med mera. Allt ackompanjerat av en sån där skön skolengelska med undertecknad som kommentator.

Med det sagt – skruva upp volymen, på med 3D-brillorna och fram med popcornskålen! Antingen klickar ni igång filmen direkt här under eller så kollar ni i Youtube-appen.

Förresten! Har ni missat hur man gör för att prenumerera på kanalen? Lugn och fin. Klicka här så är du hemma!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.