Sommarlistan 2024

Tiden bara flyger fram. Vi är redan i juni och nu borde man ju ha sommaren planerad och klar. Det har vi inte. Så klart. Däremot finns det ju önskemål och halvt spikade idéer. Det verkar även mina resebloggarkollegor ha. Både Resfredag och 4000 mil kör på var sin sommarlista så jag gjorde det väldigt enkelt för mig – plankade dem nästan rakt av. För att det här inte skulle bli jordens längsta inlägg tog jag varannan punkt från deras listor och översatte till min egen. Tio till antalet så här har ni nu Upplevelsebloggens sommarlista på tio punkter.

Varsågoda.

1. Tåg

Jag försökte faktiskt boka en tågresa för nu i början av juni. I tjänsten. Resebyrån sa dock ”Vi kan inte, SJ byter system och har blockat nattågsbokningar.”. Det blev inget tåg och någon mer tågresa är inte planerad, vare sig jobb eller privat. Vi kommer att ta oss dit vi ska med hjälp av bil, högerfot och farthållare. Plus flygresorna till och från Nordamerika.

2. Platser jag vill resa till

Jag och vi vill ju upptäcka mer av Funäsdalen men sommarens stora grej är vår roadtrip i Kanada. Så ja, dit vill och ska vi så klart resa. Vi hoppas på osannolikt mäktiga naturupplevelser på resan genom Canadian Rockies, inklusive björn men på behagligt avstånd.

Björn i Kanada

3. Nationalparker

Banff och Jasper, där har ni sommarens hetaste nationalparker. Vår roadtrip i Kanada kommer omfatta båda två och vi är helt galet spända av förväntningar på de här områdena. Mycket har man sett på bild sedan tidigare och nu är frågan om de mäktar med att leva upp till hajpen. Youtube har gått hett kan jag lugnt säga.

4. Böcker jag vill läsa

Som norra halvklotets sämsta bokläsare så… är det väl aldrig försent att börja? Mindre skärm – mer bok? Det verkar ju vara grejen så det handlar väl mest om att jag ska ta mig tid och ro. Jag har dessutom några i bokhyllan som samlat damm lite för länge.

5. Vuxna barn

Marias dotter S är vuxen och kommer dra till västkusten på jobb. Det finns alltid ett sug efter Bohuslän i juni och juli och vi har pratat om att åka ner och säga morsning till restaurangen hon ska hänga på. Att jag själv jobbar är ju ett litet hinder så vi får sonika se. Inget spik men inget stängt.

Svensk västkust

6. Projekt jag vill genomföra

Resan till Kanada är som sagt sommarens grej och ett projekt som vi måste styra upp helst på förhand. Vi tror nämligen inte att det fungerar att komma dit utan att ha en grundläggande plan. Husbilen är bokad och vi har en lista på platser vi vill besöka. Men, känslan är att vi måste ha förhandsbokat några nätter på ställ- eller campingplatser. Det är projektet för juni – att styra upp såna detaljer.

7. Bad

Det närmaste bad jag kommer är nog när vi glider fram på våra SUP:ar på Ljusnan i juli. Så ser i alla fall en romantiserad målbild ut.

8. Aktiviteter jag vill göra

Kanada igen då, för när vi passerar Whistler på väg till Vancouver är jag friskt sugen på att återupprepa mitt bungyjump som jag gjorde där 2016. Annars finns det även aktiviteter på närmare håll som jag vill göra. Via ferrata på Skuleberget är alltid aktuell men jag vill också testa motsvarigheten på Funäsdalsberget, som sägs vara betydligt snällare. Är också mer än lovligt sugen på att fjällcykla i sommar, med just Funäsdalen som utgångspunkt.

Annars golf. Säsongen verkar bli kort i år med en stundande knäoperation i september.

Bungyjump i Whistler
Bungyjump i Whistler.

9. Fritidsboendet

Funäsdalen så klart där lägenheten har fjällvärlden runt hörnet. Jag skulle troligen kunna åka dit igår och stanna till oktober. Vi har fortfarande lite småfix att rodda med men de stora jobben gjorda så nu kan vi åka dit och bara vara. Precis det vi drömt om och strävat efter. Vandra. Cykla. Gå på konsert på fjället. Drönarflyga. SUP:a. Njuta av långa sommarkvällar. Och worst case basta när temperaturen sjunker neråt nollan.

Häckelsjön, Härjedalen
Runt hörnet i Funäsdalen

10. Insikter jag vill komma till

  • Ta ut lite mer semester.
  • Allt som händer måste inte landa på SoMe.
  • Väder är bara en omständighet som jag får anpassa mig efter.

Så ligger landet. Sommaren har precis börjat. Vad har ni för planer?

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.