Om bloggen

Upplevelsebloggen är en prisbelönt helsvensk upplevelse-, rese- och livsstilsblogg. Bloggen inspirerar till allt från lokala mikroäventyr med tajt budget till storslagna och påkostade upplevelser runt om i världen. Här uppmuntras läsaren till en aktiv livstil, både på resor och i vardagen med tips och guider för hur man kan träna både löpning och styrka.

Hur vet du att det är reklam eller samarbete?

Bloggen är fri från annonser och banners för att ge läsarna bästa möjliga upplevelse. Däremot förekommer det sponsrade inlägg och annat redaktionellt material som på något sätt är samarbeten. Alla dessa inlägg är märkta, antingen inledningsvis eller i slutet av texten. Här finns exempel på hur det kan se ut:

I de fall det förekommer affiliatelänkar (det vill säga, där jag får ersättning om någon klickar sig in och köper produkten/tjänsten) så är även dessa märkta.

Omärkta inlägg är aldrig sponsrade även om de innehåller länkar eller omnämnande av destinationer, företag, tjänster eller produkter. Exempel är inlägget om att byta mobiloperatör eller testet av smartphone.

Upphovsrätt

Bloggen drivs av Daniel Rydén. Allt material på hela sajten är skyddat enligt lagen om upphovsrätt (gäller ej besökares inläggskommentarer eller om något annat anges). Det du hittar här i form av texter, bilder, filmer, övrig media, reflektioner, synpunkter, ståndpunkter, åsikter med mera är skapat utifrån egna värderingar och detta gäller även inlägg i samarbete med annan part. Vid återanvändande av något material från dryden.se, vänligen skicka en förfrågan först. Olovlig användning beivras.

Upplevelsebloggen igår och idag

Daniel Rydén har drivit personliga hemsidor och dagböcker online sedan 1996. 2003 föddes dryden.se och 2006 blev det en renodlad blogg. Runt 2011 började de mer reserelaterade kategorierna att växa och sedan 2014 ingår bloggen i nätverket Svenska Resebloggar. Efter olika namn som ”Helt äkta”, ”Traveler’s Edition” och ”Flying Dryden” döptes bloggen helt om i april 2023 till sitt nuvarande namn, Upplevelsebloggen, och idag publiceras inlägg flera gånger per vecka. Bloggen har genom åren uppmärksammats i nationell media, tävlingar samt hos andra bloggare.

Utöver Upplevelsebloggen drivs även Youtube-kanalen Flying Dryden, med fokus på transporter så som flyg- och tågresor. Kanalen växer stadigt och har tiotusentals visningar varje månad.

Kontaktuppgifter

Har du några frågor kring innehållet eller har förslag på innehåll? Kontakta mig och berätta!