Om bloggen

FlyingDryden är en prisbelönt reseblogg och Youtube-kanal och en av Sveriges bästa*. Jag vill inspirera dig som gillar att resa ensam eller tillsammans med någon, som är aktiv på resorna och som uppskattar ärliga blogginlägg som lyfter alla aspekter av resandet, bra som mindre bra. Resor är i grund och botten något alldeles fantastiskt men ibland blir det inte riktigt som det var tänkt heller.

Namnet FlyingDryden anspelar främst på bloggens resefokus, även om det finns ett samband med flygintresset.

* Enligt Expressen, Travelmarket och Cision.

Hur vet du att det är reklam eller samarbete?

Bloggen är fri från annonser och banners för att ge dig som läsare en så bra upplevelse som möjligt. Däremot förekommer det ibland sponsrade inlägg och annat redaktionellt material som på något sätt är samarbete. Alla dessa inlägg är på något sätt märkta, antingen inledningsvis eller i slutet av texten. Här finns exempel på hur det kan se ut:

I de fall det förekommer affiliatelänkar (det vill säga, där jag får ersättning om någon klickar sig in och köper produkten/tjänsten) så är även dessa märkta.

Inlägg som är omärkta är aldrig sponsrade, även om de innehåller produktlänkar eller omnämnande av destinationer, företag eller produkter. Exempel är Fem julklappstips för resenörden eller testet av mina AKG-hörlurar.

Upphovsrätt & copyright

Bloggen drivs av Daniel Rydén. Allt material på hela dryden.se är skyddat enligt lagen om upphovsrätt (gäller ej besökares inläggskommentarer eller om något annat anges). Det du hittar här i form av texter, bilder, filmer, övrig media, reflektioner, synpunkter, ståndpunkter, åsikter med mera är skapat utifrån egna värderingar och detta gäller även inlägg i samarbete med annan part. Vid återanvändande av något material från dryden.se, vänligen skicka en förfrågan först. Olovlig användning beivras.

Bloggen igår och idag

Sedan 1996 har jag haft personliga hemsidor och dagböcker online, som uppdaterats mer eller mindre frekvent. 2003 skaffades domänen dryden.se och 2006 blev det en blogg i det formatet den har idag. Runt 2011 började de mer reserelaterade kategorierna att växa och sedan 2014 ingår bloggen i nätverket Svenska Resebloggar. I november 2017 döptes den om till dess nuvarande namn, FlyingDryden. Idag publiceras inlägg flera gånger per vecka, ofta dagligen.

Bloggen har genom åren uppmärksammats i nationell media, tävlingar samt hos andra resebloggare. På Instagram ökar följarskaran stadigt och flera bilder har återpostats av större konton, såväl svenska som internationella, med fem- och sexsiffrig publik. Till detta kommer Youtube-kanalen FlyingDryden, som har fokus på flygresor och reseguider, även den här kanalen växer stadigt och har tusentals visningar varje månad.

Kontaktuppgifter

Har du några frågor kring innehållet eller annat, kontakta mig.