Två gånger tidigare har jag varit vid det så enormt omtalade Forsaleden, några mil söder om Östersund. Och egentligen aldrig fallit nämnvärt för det. Visst. Ett nära resmål för en halvdagstur. En enkel vandring från parkeringen. Ner till forsen, laxtrapporna och den vackra lagunen. Men också ganska sömnigt.

Tyckte jag.

Sedan kom min resebloggarkollega Katarina från Äntligen Vilse på helgbesök och tyckte att det där med Forsaleden är något som ska göras. Och så fick det bli. För särskilt svårövertalad vad jag tydligen inte. Framåt eftermiddagen packade vi in oss i bilen och rullade iväg. Med ekologisk engångsgrill, tändstickor, lite vin, några paket grillkorv och fem helgfirande personer.

Så fick vi en av sommarens allra finaste kvällar också. Med porlande bäckar. Forsande vattenfall. En lugn lagun. Grillrök i kläderna. Mycket prat om allt från bloggande, fotograferande, fjällvandringar och lite skvaller. Och så en helt magiskt trolskt solnedgång. Jämtland i en av sina finare sommarskepnader. 

Det var precis vad jag behövde. Förlåt Forsaleden. Förlåt att jag tvivlade. Det gör jag inte längre.

Solen i ögonen Vandring längs Forsaleden Vandring längs Forsaleden Granrötter Ekologisk engångsgrill Grillkväll vid Forsaleden Laxtrappa, Forsaleden i Jämtland Forsaleden i Jämtland Katarina / Äntligen Vilse Solnedgång vid Forsaleden Solnedgång i Jämtland

11 KOMMENTARER

    • Tack Joakim! Jag körde faktiskt utan stativ då jag helt enkelt inte planerat att fota så mycket. Det är ju de där spontana rundorna utan krav som ibland blir de bästa. 🙂

SKICKA KOMMENTAR