Vlogg: New York till Washington med Flixbus

Vi tänkte ta tåget från New York till Washington DC i höstas, för att snabbt och smidigt skifta städer på vår USA-resa. Vi var ganska obokade och hade öppna spelkort, vilket gjorde att vi dels kunde ta dagarna lite som de kom men också att vi höll lite på att boka både resa till och hotell i DC.

När vi väl bestämt oss, med en dags varsel, hade tågpriserna till vår besvikelse dragit iväg till orimliga nivåer. Så. Istället för att lägga 400 dollar för två rälsbiljetter hittade vi ett annat alternativ – Flixbus, för 52 dollar per person.

Det skulle, enligt tidtabellerna vi spanade på, bara skilja en timmes restid mellan tåget och bussen vilket gjorde valet något enklare. Vi bokade, tog vår korta promenad från hotellet till busshållplatsen vid Penn Station och lämnade Manhattan vid 10 en gråmulen onsdag i slutet av oktober.

Drygt fyra timmar senare rullade vi in på Union Station i DC efter en helt och hållet behaglig men också ganska avskalad bussresa längs Interstate 95. Och det är om den resan som jag nu har klippt ihop en liten reserapport och kastat upp på Youtube-kanalen. Ni kan klicka igång den direkt här under, eller så surfar ni in här och kör direkt från Youtube.

Och som vanligt – har du fortfarande missat att prenumerera på kanalen så klickar du här så löser sig resten nästan av sig självt.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.