Från extremvänster till högerkanten

Fan alltså. Vänstern i mig har sett bättre dagar under de drygt 40 åren jag knallat runt på den här planeten. I vintras åkte jag på nån typ av sträckning i vänstra axeln, som aldrig riktigt ville bli bra. Det var illa nog. För två-tre veckor sedan skulle jag byta grepp på en vikt jag gick och bar på på gymmet. Då var det något som blev trasigt i vänster handled, från ena sekunden till den andra. Sedan dess mår inte handleden heller så bra. Så nu har jag helt enkelt fått gå från extremvänster till högerkanten. Jävligt motvilligt.

Ja, jo. Jag är ju vänsterhänt. Det är sen gammalt. Att då börja styra om livet till höger är inte så enkelt som det verkar. Det enkla är att flytta musen till höger sida om tangentbordet, så länge jag inte behöver precisionspeta i Photoshop eller så. Och visst. Flertalet av rörelserna med handleden går bra, så länge jag inte vrider och vinklar den.

Men, vinklar handleden gör man när man fotograferar, äter och andra saker. Så nu får jag sonika hålla kameran som en amatör och äta frukostfilen med högerhanden. Plötsligt tar det tre gånger så lång tid att få födan till mathålet i huvudet. Jag vet knappt hur man håller en sked med högerhanden, än mindre hur jag äter med den eller ens prickar munnen.

Nåväl. Det är väl bra träning tänker jag. Jag har inget emot att bli dubbelhänt. Med nuvarande inlärningshastighet borde det inträffa lagom tills jag fyller 340 år.

Äta mat är svårt

Golfen då?

Golfen igår gick nästan åt helvete den också. Drivern var bara att glömma. Vid utslaget från första tee trodde jag handleden skulle gå av och följa med ut på fairway. Så, jag bytte drivern mot trätrean istället. Vilket fint alternativ den visade sig vara ändå! Först och främst kunde jag spela nästan helt utan smärta. Undrar om driverns vikt gjorde mest skillnad? Ja? Nej? Annars så går jag faktiskt nästan lika långt med trätrean och i alla fall igår kändes den utomordentligt stabil. Undrar om jag borde dra någon slutsats av det?

Trätrean alltså. Från en sällananvänd doldis i skuggan av tjock-drivern till gårdagens favorit i hela bagen. Såg inte den komma riktigt. Jag tror att jag kör på samma koncept på kvällens runda.

Så. Från extremvänster till långt ut på höger. Kontentan är nog att jag måste söka lite hjälp för det här. Inte för att jag är vänsterhänt alltså utan för handleden. Men det förstod ni nog. Vem vill inte vara vänsterhänt liksom?

Butik för vänsterhänta i San Francisco
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.