Seg WordPress-blogg? Det här kan hjälpa!

Do you have a slow WordPress blog? Read about a possible solution at the bottom here.

Emellanåt det senaste så har jag upplevt den här bloggen alldeles för seg för att vara tillfredställande att surfa runt på. Och det håller ju inte i längden såklart. I veckan fick jag nog och installerade, efter tips, pluginet P3 (Plugin Performance Profiler) vars syfte är att diagnostisera sajten för att ta reda på vilka tillägg som eventuellt segar alltihop.

Resultatet? Att NextGEN Gallery, bildgalleri-pluginet, ensamt drog åt fanders för stora resurser och då skulle kunna vara roten till allt ont. Nu använder jag det inte längre för nya inlägg men jag har gamla som gör det, exempelvis Getryggen 2010, varpå jag inte vill avinstallera det helt. Det slutade med ett par timmars research på ämnet och det visade sig vara fler som upplevt samma sak från och med version 2 och framåt.

Lösningen?
Det finns olika tips i forumtrådar högt och lågt, allt från att avinstallera det helt till att nergradera. Jag testade en annan sak enligt följande steg:

  1. Gå in till Tillägg i din WordPress-installation.
  2. Vid NextGen – välj Inaktivera.
  3. Vänta på att det har inaktivterats.
  4. Vid NextGen – välj Aktivera.

En ganska märklig lösning kan tyckas men efter det här lite slumpmässiga förfarandet så går bloggen faktiskt snabbare. Snabbt och enkelt var det också och nu återstår bara att se hur det reagerar på sikt. Men som start kan en ju alltid börja med att installrea P3 som jag nämner ovan, om bloggen en driver är olidligt seg.

In English
Do you suffer from a slow WordPress installation? Install the plugin P3 (Plugin Performance Profiler) and make a diagnosis on the blog. I discovered that NextGEN Gallery 2.xx took unnecessary resources whereupon I simply disabled it. Right after I activated it again, and oddly enough, was the blog much faster afterwards. No downgrade, no uninstallation. Worth a try!

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

4 KOMMENTARER

  1. Bra uppmärksammat och förklarat här! 🙂
    Haha förresten pratade med min pappa igår och han läser ju min blogg (inklusive alla blogg-kommentarer) så han nämnde något om ”den där drajden”, alltså DIG och med ett engelskt uttal på ”Dryden”. Tyckte det var så roligt! Jag förklarade att det är ditt efternamn och antar att du inte säger det med engelskt uttal??

  2. Det beror på i vilket land jag är. 😉 Drajden fungerar också faktiskt men vanligtvis är det ju Dryden som gäller. Som det stavas. Enkelt och bra. Det som dock inte fungerar, som en del kör med och som jag får skälla på då (hehe), är ”Drydén”. Mig veterligen är det ingen accent över e:et i Dryden. Må så vara att jag heter Rydén.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.