Vlogg: att flyga WOW Air till Island

När vi skulle till Island i slutet av oktober hade vi biljetter bokade med lågprisbolaget WOW Air. Det var i somras som jag vann biljetter med dem och jag och Maria bestämde oss för att göra en långhelg på ön. Wow Air kan även ta en vidare till destinationer i både Kanada och USA, och kombinera det med ett stopp på just Island, men vi valde alltså att göra ön och enbart den.

Vi lyckades hitta ett kap till biljett för 700 spänn, tur och retur Stockholm – Reykjavik. Då ingår naturligtvis ingenting mer än sätet att sitta på och ett ”personligt föremål”, som inte får vara större än en datorväska. Börjar vi lägga på bagage så stiger priserna, räkna med det dubbla för en incheckad väska och sedvanligt handbagage.

OBS! Den 28 mars 2019 stängde WOW Air ner sin verksamhet.

Wow Air - TF-BRO

Flyga från Arlanda

Wow Air håller till i Terminal 2 på Arlanda, samma terminal som bland annat British Airways, KLM, Air France och Finnair för att nämna några. Kanske inte den roligaste terminalen ens för mig som gillar flygplatser, men det finns å andra sidan både lounger och restauranger att fördriva tiden i.

Den här flighten, från Stockholm ARN till Reykjavik KEF, gjordes med en av deras äldre A320-maskiner. TF-BRO tillverkades 2010 och kom till Wow Air hösten 2015. De sätter även in sina nyare plan på den här sträckan, bland annat A320neo, utöver de A330 som de kör på de längre flygningarna från Reykjavik till Nordamerika.

Sedan måste jag också credda dem för deras fina namn på planen. TF-BRO, TF-SIS, TF-DAD, TF-GAY och så vidare. Klart fyndigt!

Incheckning, boarding och allt annat gick väldigt smidigt. De kontrollerar handbagaget och så får man en tagg på väskan redan vid incheckningen. Då ser personalen vid gaten att väskan är okej. Vid gaten ville en person i kön köpa till handbagage och det fick fint. 800 spänn fick hen slänga upp på disken. Det kan vara värt att notera.

På 10 000 meter

A320-maskinen hade en standardkonfiguration på sätena, 3-3, men längst fram saknades avskildheten för kabinpersonalen. Det såg lite naket ut faktiskt och de var hela tiden fullt exponerade till resenärerna när de roddade med mat, vagnar och annat. Allt för att få in en extra stolsrad antar jag? Det verkar dock skilja från plan till plan. I den nyare A320-maskinen vi flög med på hemresan var det inte så och jag föredrar faktiskt det, å personalens vägnar.

Benutrymmet var okej och jag har varit med om värre (och bättre). Däremot kunde jag inte justera det nedfällbara bordet, inte helt optimalt när jag tog upp min dator för att jobba lite. Trångt!

På det hela taget en högst alldaglig flight skulle jag säga. Wow Air stack inte ut åt något håll men levererade en tjänst som var både prisvänlig och punktlig. Det jag förväntar mig, helt enkelt. Inte mer. Inte mindre.

Det finns så klart en trip report på min Youtube-kanal. Om ni inte redan prenumererar så ska ni så genast göra det. Klicka in på kanalen och tryck på Prenumerera-knappen så får ni alla framtida filmer i ert flöde. För att se den här filmen, klicka på spelaknappen här under eller följ den här länken.

Fler som flugit med WOW Air? Vad tyckte ni?

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

3 KOMMENTARER

  1. Snygg rapport. Såg videon och den var bra. Skulle personligen inte resa med WOW air. Häftigt med flyg reggarna, dock så tilldelas det av myndigheten när man registrerar flyget (like a car) men de lär ju fått dem på något generöst sätt liksom 🙂

    • Tack! Varför inte Wow Air? 🙂 Intressant fakta om reggarna, hade ingen aning om det faktiskt så ja, det ligger väl en hund begraven kan vi misstänka. Inte mig emot, tycker de lyckats bra!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.