Testat: SATS Premier Lounge i Singapore

När det blev dags för hemresa från Singapore hade jag en businessbiljett bokad och med det följer så klart även tillgång till lounge innan flighten. Den här gången gällde det SATS Premier Lounge i Terminal 1Changi Airport. Jag var en smula kluven eftersom jag givetvis ville få tid till att utforska själva Changi lite mer, som fler gånger än jag kan räkna till har blivit utsedd till världens bästa flygplats.

Jag checkade in väskan, fick mitt boardingpass och tog mig den rakaste vägen jag kunde hitta till loungen, belägen i Terminal 1. Den ligger en trappa upp och granne med andra lounger så det är bara att följa skyltningen.

SATS Premier Lounge finns både i Terminal 1, 2 och 3. I Terminal 1 används den, förutom av Qatar som jag flög med, av Air China, Philippine Airlines och Turkish Airlines. Dessutom har folk med Priority Pass också tillgång till stället. Av det jag har läst så kan den därför bli ganska fullknökad framåt kvällarna. Vid mitt besök var det inte nämnvärt mycket folk.

Entrén till Sats Premier Lounge på Changi

Prio nummer 1 – dusch!

Jag hade spenderat förmiddagen i Singapores tryckande värme och så här några timmar senare hade svetten torkat in och kläderna var sådär lagom fräscha. Så, det var vare sig mat eller dryck som stod höst upp på min priolista utan snarare en skön dusch och klädombyte.

Och ja, det finns duschar här. Helt utan kö också, när jag var här kring 18-tiden en måndagskväll. Faciliteterna var välstädade och fräscha och utrymmet rymde både toalett, dusch, handfat och bra med plats att ställa ryggsäcken på. Fantastiskt skönt att få börja en lyxig hemresa och kvällsflight med att få fräscha till sig en sväng.

Jag var nog Människa 2.0 när jag klev ut därifrån.

Dusch i loungen

Buffén – hellre än jättebra

Det här med mat i lounger alltså. Jag vet inte, för även om jag är allätare så blir jag ofta ganska… nja, inte besviken kanske men jag tycker att mat i lounger är rätt ospännande. Det kanske blir så när det är buffé som står framme under en längre tid, även om den fylls på under tiden. Släng på folk som inte kan bete sig som civiliserade människor utan sölar och roffar som värsta sortens treåringar.

Just det. Medan jag satt och åt hann en resenär komma in i loungen, sno åt sig ett antal drycker från kylen (tror hen fick med sig fyra-fem cola) och lite mat på flygande fot innan hen försvann tio minuter senare. På tal om att bete sig alltså.

Men okej, jag har sett värre lounger och det var inte heller någon dålig mat. Den var bara ganska tråkig. Den var inte äckligt men jag kommer inte ihåg några banbrytande smaker heller. Och Tiger-ölen, den kan jag med gott samvete hoppa över nästa gång.

Plus i kanten för ett rimligt utbud ändå, av mat och drycker av olika slag. Minus för att det inte fylldes på tillräckligt snabbt. Sötbröden till kaffet var slut och fylldes inte på så länge jag satt och åt. Men ja, jag har alltid höga förväntningar på matutbudet när jag sladdar in i en lounge. Jag kanske måste sänka förväntningarna?

Buffén och matservering
Mat och dryck finns det gott om.

En välstädad öken

Loungen är inte särskilt stor men det finns ändå gott om sittplatser. Förutom fåtöljer så går det även att slå sig ner i lite mer privata bås om man vill ha lite egentid. I en del av loungen finns det ett par massagestolar, som alla var upptagna vid mitt besök.

Det finns ett flertal skärmar utspridda som visar kommande avgångstider och eluttag är i princip standard vid varje enskild fåtölj, med undantag så klart. Ändå ingen större risk för batteritorsk. Och när vi ändå är inne på prylar så finns det så klart wifi här. Själv testade jag aldrig anslutningen eftersom jag hade en egen wifi-puck med ett lokalt simkort.

Inredningen går åt det beiga, nästan ökengula hållet. Lite som färgsättningen i Emirates flygplan. Det är ingen komplimang. Jag gillade det inte när jag flög Emirates och jag gillar det inte i den här loungen heller. Det finns anledningar till att jag inte har ökengul inredning hemma, om vi säger så.

Ljudnivån var behaglig. Nu var det förvisso inte fullt med folk heller men här går det nog att vistas även under de mest hektiska tiderna. Heltäckningsmattan och ganska lågt i tak bidrar, kan jag tänka utan att ha forskat på området.

Så. Välstädat, för det mesta avplockat och det kändes som att det var ordning och reda. Bra intryck ändå, trots färgvalet.

Gott om plats att sitta skönt
Gott om plats att sitta skönt
Gott om plats att sitta skönt
Gott om plats att sitta skönt

SATS Premier Lounge som helhet

Om jag gjort min research bättre kring flygplatsen hade jag åkt ut ytterligare en timme eller två tidigare och utforskat stället innan jag satte mig i loungen. Eller så skulle jag inte suttit kvar så länge som jag gjorde. Allra helst när jag inte tycker att det var ett särskilt spännande ställe.

Visst, det var en okej lounge. Tar man sig in på sin flygbiljett och redan har utforskat Changi rejält så kan man gott och väl sätta sig här en stund. Eller ta en dusch, om man känner för det. Fast någon höjdarupplevelse blev det aldrig, inte för mig i alla fall.

Jag packade ihop, hittade min gate och boardade A350:n som tog mig till Doha. Helt utan att ha upptäckt världens bästa flygplats. Vi kan kalla det för ”taskig research” och ”generalfel” men å andra sidan har jag ju massor att se fram emot när jag kommer till Changi nästa gång.

Då ska jag dock förmodligen inte till SATS Premier Lounge i Terminal 1.

Avgångar på Changi
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

4 KOMMENTARER

  1. Åh nooo!!! du missade vadmassage grejerna. Bästa på Changi. Enda flygplatsen jag åker dit tidigare för att få sitta och massera vaderna. Har faktiskt aldrig gått på en lounge där just pga min kära vadmassage grej 🙂 hehe

    • Haha, ja de missade jag men jag tänker besöka Changi igen. Det finns mycket jag missade vid mitt besök där kan jag säga. Med vadmassage, den var lite oväntad faktiskt!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.

Testat: SATS Premier Lounge i SingaporeEn schysst lounge för lite häng innan flyget men inte något att sträva efter då det förmodligen finns roligare saker att göra på Changi. Plus i kanten för duschmöjligheter och helt okej mat, även om det inte var den mest minnesvärda loungematen jag stoppat i mig.