Förra hösten kompletterade jag min träningsklocka, Garmin Fenix 5, med ett av deras pulsband. Jag valde det för löpning men det finns både ett enklare och ett pulsband för multisport. Enligt Garmins egen utsago håller batteriet i det här ungefär ett år, vilket visade sig stämma nästan på dagen. I höstas dog bandet på ett av träningspassen så jag fick sonika byta batteri på Garmin HRM Run. Trots att jag är bestyckad med en tumme mitt i näven så var det här en snabb och enkel procedur.

Därför kör jag pulsband

Även om Garmin Fenix 5 har inbyggd pulsmätare mot handleden så valde jag att skaffa pulsbandet. Klockan mäter pulsen helt okej på löppassen men på gympass och annat så är den ganska värdelös. Jag kunde ligga på 170 i puls men klockan tyckte jag låg på 98. Inte okej.

Med Garmin HRM Run får man också mer data från löppassen. Steglängd, stegfrekvens, balans, markkontakttid och allt annat som kanske inte allt är helt nödvändigt. Statistik är ändå kul och jag har lärt mig en del på kuppen.

Det här behövs för att byta batteri

Först behövs ett nytt batteri av typen CR2032. Det kostar nästan ingenting och finns på Clas Ohlson. Sedan behövs också en liten skruvmejsel och tio minuter av ditt liv.

CR2032 om du ska byta batteri på Garmin HRM Run

Att byta batteri på Garmin HRM

  1. Börja med att lossa det själva ramen (rött på löparbandet, blått på tri-bandet).
  2. Lossa höljet till batteriet genom att skruva loss de fyra skruvarna.
  3. Var försiktig med den tätning som sitter här. Den skyddar mot väta.
  4. Knacka eller lyft ur batteriet.
  5. Sätt i det nya batteriet med + vänt uppåt.
  6. Se till att tätningen sitter som den ska.
  7. Skruva tillbaka höljet. Se till att det är åt rätt håll.
  8. Tryck tillbaka ramen.
  9. Nu är pulsbandet redo att användas igen!

Så enkelt är det att byta batteri på Garmin HRM Run eller Tri. Jag behövde inte heller para ihop eller göra några speciella inställningar eller annat efter batteribytet, det var bara att dra iväg och träna.

Garmin har även vanligt vänliga nog att göra en instruktionsfilm, ni hittar den här.

Byta batteri på Garmin HRM Run

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här