Byta batteri på Garmin HRM – enkelt fixat!

Jag har kompletterat min träningsklocka, Garmin Fenix 5, med ett HRM Run vilket är Garmins pulsband för löpning. Batteriet på det här bandet ska hålla i ungefär ett år, vilket har visat sig stämma hyfsat på de två byten jag fått göra. Ju mer man använder det, ju snabbare tar det slut. Enkel matte. Här ska jag nu visa hur enkelt det är att byta batteri på Garmin HRM Run.

Det här behövs för att byta batteri

 • Ett nytt batteri, typ CR2032.
 • En liten stjärnmejsel
 • 10 minuter av ditt liv
CR2032 om du ska byta batteri på Garmin HRM Run

Så gör du för att byta batteri på Garmin HRM

 1. Börja med att lossa det själva ramen (rött på löparbandet, blått på tri-bandet).
 2. Lossa höljet till batteriet genom att skruva loss de fyra skruvarna.
 3. Var försiktig med packningen som sitter runt batterikapseln. Den skyddar mot väta.
 4. Knacka eller lyft ur batteriet.
 5. Sätt i det nya batteriet med + vänt uppåt.
 6. Se till att tätningen sitter som den ska.
 7. Skruva tillbaka höljet. Se till att det är åt rätt håll.
 8. Tryck tillbaka ramen.
 9. Nu är pulsbandet redo att användas igen!

Så enkelt är det att byta batteri på Garmin HRM Run, Pro eller Tri. Det behövs ingen hopparning eller dylikt efteråt, utan det är bara att köra! Garmin har även vanligt vänliga nog att göra en instruktionsfilm, ni hittar den här.

Därför kör jag pulsband

Även om Garmin Fenix 5 har inbyggd pulsmätare mot handleden så valde jag att skaffa HRM Run. Klockan mäter pulsen helt okej på löppassen men på gympass är den ganska värdelös för pulsmätning. Jag kan ligga på 170 i puls men klockan tycker att jag ligger på 98. Inte okej.

Med Garmin HRM Run får man också mer data från löppassen. Steglängd, stegfrekvens, balans, markkontakttid och allt annat som kanske inte alls är helt nödvändigt. Statistik är ändå kul och jag har lär mig en del på kuppen.

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.