AirPods Pro med Android – så (bra) fungerar det!

Tillslut slog jag till och köpte ett par Apple AirPods Pro, samtidigt som jag körde en Android-telefon från Samsung. De första frågorna jag fick var om jag bytt tillbaka till iPhone men, nej det hade jag inte gjort där och då. Däremot gjorde jag ordentlig research innan mitt köp kring om och hur det fungerar att köra AirPods Pro med Android.

Av någon anledning verkar ganska många tro att Apple-prylar bara fungerar med Apple-prylar. Även om det förvisso är så i enstaka fall så är det här en seglivad 90-talsmyt. I just AirPods Pro-fallet handlar det ju rent krasst om ett par ”helt vanliga” true-wireless-snäckor som kopplas mot telefonen via bluetooth. Inte konstigare än så.

Visst, AirPods Pro har några specialfunktioner som enbart fungerar med iPhone (inte ens på iPad eller Mac) men Apple är inte direkt själva om att skräddarsy prylar för sin egen produktlinje heller.

Vad fungerar och vad fungerar inte?

Men hands on då – vad är det som fungerar om man kör AirPods Pro med Android och vad är det som inte fungerar? Fungerar AirPods oavsett Android-telefon som Samsung, OnePlus, Sony, Google Pixel eller annat märke? Och är det någon skillnad mellan första generationen och andra generationens AirPods Pro?

Här kommer svaren!

Airpods Pro med Android

Vilka versioner av AirPods Pro fungerar med Android?

Alla versioner av AirPods Pro fungerar med Android, så väl första som andra generationen som släpptes hösten 2022.

Hur är ljudet med AirPods Pro på Android?

Precis som på iPhone. Äntligen ett par true-wireless som jag faktiskt kan prata i och där folk hör vad jag säger, allra helst på generation två som släpptes hösten 2022. Visst, går jag utomhus och det blåser så får motparten svårt att höra mig. Men, det är faktiskt likadant om man kör sina AirPods mot en iPhone har jag märkt, vilket också en del forumtrådar runt om på nätet bekräftar. Senaste uppdateringen till AirPods Pro löser inte det problemet heller.

Fungerar de med alla tillverkare?

Det spelar ingen roll om du kör Samsung, OnePlus, Sony, Google Pixel eller något annat märke med Android.

Hur parkopplad jag AirPods Pro med Android?

Till skillnad från iPhone, där ett par sprillans nya AirPods poppar upp skärmen så fort man öppnar boxen första gången, så måste man i Android göra en klassisk parkoppling. I det fallet fungerar AirPods Pro som vilka andra bluetoothenheter som helst.

Fungerar automatiskt återanslutning?

Så fort jag tar ur mina AirPods Pro ur dess laddetui så ansluts de automatiskt till min Android-mobil, förutsatt att bluetooth är aktiverat på telefonen så klart.

Kan man se batteristatus?

Rakt upp och ner fungerar det inte som det gör på iPhone och visst, det är ett litet handikapp att inte kunna ha koll på hur mycket batteri det är kvar. Det går dock att lösa med tredjepartsappar eller genom att ansluta dem till en Mac.

Fungerar AirPods brusreducering & transparens med Android?

Ja, fungerar utan problem och man aktiverar de olika lägena genom gesterna på själva podsen. Detta går dock inte att göra på mobilen.

LÄS MER | Träna med AirPods Pro – 15 frågor och svar

Airpods Pro med Android

Fungerar Siri/Google Assistent?

Nej, det går inte att komma åt Siri (så klart) och inte heller Googles motsvarighet.

Kan man köra Apples Fit test på Android?

På iPhone kan man trycka in sina AirPods i öronen och för att göra en kontroll av passformen. Detta fungerar inte på Android men det sägs fungera med tredjepartsappar. Jag har dock inte testat det och brukar hålla mig undan från onödiga tredjepartsappar.

Kan man köra AudioSharing?

Med två par AirPods Pro går det att dela ljudet från en iPhone. Det här kräver alltså iPhone-enheter och fungerar inte alls om det är en Android inblandad.

Är det värt att köra AirPods Pro med Android?

För mig blev valet tillslut ganska enkelt. Efter att ha testat några andra true wireless-snäckor utan framgång så köpte jag ett par AirPods Pro. Ett riktigt bra köp skulle det visa sig och det är tillräckligt mycket som fungerar mot en Android-mobil för att göra köpet värt sina pengar. Jag tycker sonika att fördelarna väger mycket tyngre än de ganska få nackdelarna och under min tid med kombon AirPods Pro och Android var jag riktigt nöjd.

Fler som kör AirPods Pro med Android? Vilka är era upplevelser? Lämna gärna en kommentar och berätta!

FÖLJ! | Bloggen finns på Facebook och Instagram. In och följ så ses vi där!

Apple Airpods Pro - äntligen!

18 KOMMENTARER

    • Ja, grymt bra och formatet är ju brutalt smidigt jämfört med mina over-ear med brusreducering. Ja, jag tror jag har en lösning på gång gällande ljudet. Köpa en iPhone! 😐😁

    • Jag har funderat länge på att köpa airpods pro trots jag har samsung! Tack för du la ut detta. Överväger därmed att köpa ett par nu haha… men kan fortfarande inte bestämma mig då detdär med batteriet inte syns + att appen gjorde det sämre… ska man köpa ett par och sen ladda ner den appen för alltid behöva koppla ifrån samtalet så fort någon ringer? Jag behöver hjälpmed mitt val! Det är ändå dyrt liksom.

      Mvh Ida

      • Jag säger KÖP! Faktum är att jag har kopplat in mina Airpods till en ny Samsung-telefon och plötsligt är ljudkvaliteten mycket bättre än på min gamla telefon (som jag ändå ominstallerade en gång för att testa). Jag har gett upp appar om batterinivå utan behöver jag kolla inför ett träningspass så ansluer jag dem till min Mac istället, där får jag status. Alternativt sätter jag dem bara på laddning en stund innan, då är jag safe.

        Är jag inomhus kör jag Airpods till samtal men är jag ute och det är lite väder (främst vind) så sjunker samtalskvaliteten direkt. Kan vara bra att veta, men det är oavsett du kör en iPhone eller annan mobil.

  1. Tjena
    Själv har jag gått igenom samsung Iconx 2018 4par/ jabra t65 3 par/jabra r75 3 par/ och nyss ett par jabra Elite7 Pro vilka har slutat funka på olika sätt t.ex vänster öra låg volym eller att dom kopplar upp när dom ligger i laddasken. Så då tänkte ja att ok ogillar apple men ger de ett försök så köpte ett par Airpods Pro och dom höll någon vecka då när jag satte på musiken via höger öra så tog de 3 sec innan vänster ljud kom och när de ringde koppla dom inte upp när ja tor en och stoppa i örat (va tvungen att gå till inställningar för att koppla upp dom, plus att dom koppla upp sig när dom låg i asken ,ja lämna in dom och fick dom utbytta ,hämtade dom i går 5/3 2022 och idag är de samma visa =((( när de ringer kopplar dom inte upp och även bara när ja skall lyssna på dom så måste ja gå till inställningar och connecta dom och ’ven att de tar 3 sec för ljudet att komma i vänster öra
    Och nu till min fråga är de bara ja som har sånna jäxxx problem ?

    Mvh Micke

    • Fan vad irriterande! Jag har inte märkt av det du beskriver förutom att de vid något tillfälle legat aktiva i etuiet, men jag har blivit noga med att se så att de trycks i ordentligt innan jag stänger locket. Men, det mest irriterande just nu är att de inte längre automatiskt återansluter till min Samsung. Det slutade plötsligt bara fungera i höstas och jag har testat alla knep jag kommit över för att få igång det igen. Har parat dem med en iPhone och då ansluter de klanderfritt. Mycket märkligt.

  2. Jo så är mina åxå och de är ju viktigt speciellt när man kör bil och vill svara då är de ju inte direct bra att börja pilla med mobilen , och väldigt irriterande att vänster kommer igång med ljud 3 sec efter jag avslutat att pausa
    de blir att lämna in dessa åxå för ok de är ilands problem, men de skall bara funka om tillverkaren säger de
    på apples sida står de inte nått om android vad jag kunde hitta

  3. Hmm updated firmware så nu är det bara lite lagg ibland på vänster öra
    De jävla är att man MÅSTE ha en ifön eller lpad för att göra uppdateringen
    Rätt fw är 4C165

    • Ja, det krävs en Apple-enhet av något slag för att uppdatera Airpodsen. Men har inte märkt att någon ny firmware skulle ställa till det. Eller så är det precis vad som har hänt. Jag kanske ska ta och testa uppdatera mina rentav. 🙂

  4. Det blev lite bättre efter uppdatering MEN vänster örat laggade och efter några dagar så börja de spöka igen , när jag hade min mobil på laddning men lyssnade på den med lurarna och gick utom räckhåll så dom kopplade ner så kopplade dom inte upp när jag kom närmare igen, så fick gå till inställningar och koppla upp dom igen ,senare på dagen sitter jag i bilen och får ett samtal, tar upp höger och stoppar i örat och den kopplar inte upp IGEN :o( Vaaaa faaaa… så ja åkte till Mdiamarkt och lämnade in dom för andra gången (fick nya lurar för en vecka sedan) suck va trött jag blir börjar tro att de är något elektriskt i MITT huven som slår ut alla ja testat ;o)
    To Be Continued

  5. Åhh körde med Iphone 2015 när DJI appen till drönaren skrevs först till Apple och converterades till Android men de kommer inte hända igen de va inget för mig, och nu stödjer inte DJI appen (DJI go) android sedan android 12 släpptes så Inspiren får vila tills dom hittar en uppdatering
    du som fotar kanske kan tycka om vår min YouTube kanal
    https://youtube.com/channel/UCHrZj7GLaDu91dlW5KO2Fgg

  6. Fantastic review! I’m an Android user and have been curious about how AirPods Pro would work with my phone. Your detailed explanation has definitely helped me understand the functionality and benefits of these earbuds. Can’t wait to try them out for myself!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.