För några veckor sedan slog jag till och köpte ett par Airpods Pro från Apple. De första kommentarerna jag fick var om jag bytt tillbaka till iPhone men, nej det har jag inte gjort. Däremot gjorde jag min research innan köpet kring hur bra det fungerar att köra Airpods Pro med Android. Jag anar att ni kan gissa vad jag kom fram till.

Av någon anledning verkar ganska många tro att Apple-prylar bara fungerar med Apple-prylar. Undrar när den där 90-talskvarlevan ska försvinna egentligen. I just det här fallet handlar det ju rent krasst om ett par “helt vanliga” true-wireless-snäckor som kopplas mot telefonen via bluetooth. Inte konstigare än så. Visst, Airpods Pro har några specialfunktioner som enbart fungerar med iPhone (och inte ens på iPad eller Mac) men Apple är inte direkt själva om att skräddarsy prylar för sin egen produktlinje heller.

Vad är det då som fungerar om man kör Airpods Pro med Android och vad är det som inte fungerar? Här har ni svaren!

Airpods Pro med Android

Hur är ljudet?

Precis som på iPhone. Inte toppklass på musiklyssning men äntligen ett par true-wireless som jag faktiskt kan prata i och där folk hör vad jag säger. Prisa gudarna!

Parkopplingen – ja

Till skillnad från iPhone, där ett par sprillans nya Airpods poppar upp skärmen så fort man öppnar boxen första gången, så måste man i Android göra en klassisk parkoppling. I det fallet fungerar Airpods Pro som vilka andra bluetoothenheter som helst.

Automatiskt återanslutning – ja

Så fort jag tar ur mina Airpods Pro ur dess laddetui så ansluts de automatiskt till min Android-mobil, förutsatt att bluetooth är aktiverat på telefonen så klart.

Batteristatus – nja

Rakt upp och ner fungerar det inte som det gör på iPhone och visst, det är ett litet handikapp att inte kunna ha koll på hur mycket batteri det är kvar. Det går dock att lösa med tredjepartsappar.

En heads up här bara. Jag installerade appen AndroPods från Google Play, som rent grafiskt efterliknar batteristatusen på iPhone, samt att det finns lite fler inställningar i appen. Men, i och med appen upplever de jag pratar med att jag hörs riktigt dåligt. Jag har testat att avinstallera appen, vilket inte hjälpte. Har även kört mina Airpods Pro mot en iPhone och där fungerar de normalt. När det här skrivs har jag faktiskt inte kommit runt det problemet, vilket är riktigt irriterande.

Brusreducering & transparens – ja

Japp, fungerar utan problem och man aktiverar de olika lägena genom gesterna på själva podsen. Detta går dock inte att göra på mobilen.

Airpods Pro med Android

Siri/Google Assistent – nej

Nej, det går inte att komma åt Siri (så klart) och inte heller Googles motsvarighet.

Fit test – nej

På iPhone kan man trycka in podsen i öronen och så känner de av hur bra de sitter. Detta fungerar inte på Android men det sägs fungera med tredjepartsappar. Jag har dock inte testat det och tänker inte heller göra det, efter min dåliga erfarenhet med batteristatusappen.

AudioSharing – nej

Med två Airpods Pro ansluta till två iPhones ska det gå att dela ljudet från ena iPhonen till det andra paret Airpods Pro. Det här kräver alltså iPhone-enheter och fungerar inte alls om det är en Android inblandad.

Värt att köra Airpods Pro med Android?

För mig blev valet tillslut ganska enkelt. Efter att ha testat några andra true wireless-snäckor utan framgång så köpte jag ett par Airpods Pro. Ett riktigt bra köp, även om allt så klart inte fungerar mot min OnePlus 7T Pro som kör Android. Men. Jag tänker att de många fördelarna överväger de få nackdelarna och hittills är jag riktigt nöjd.

Frågan är hur jag gör framåt oktober när Apple släpper nya iPhones. Efter fem år “på flykt” har jag allt mer börjat luta åt att återgå till iPhone. Den idén blev inte direkt svagare efter köpet av Airpods Pro. Fortsättning följer…

Apple Airpods Pro - äntligen!

3 KOMMENTARER

    • Ja, grymt bra och formatet är ju brutalt smidigt jämfört med mina over-ear med brusreducering. Ja, jag tror jag har en lösning på gång gällande ljudet. Köpa en iPhone! 😐😁

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här