Airpods Pro med Android – så (bra) fungerar det!

Tillslut slog jag till och köpte ett par Airpods Pro från Apple. De första kommentarerna jag fick var om jag bytt tillbaka till iPhone men, nej det har jag inte gjort. Däremot gjorde jag min research innan köpet kring hur bra det fungerar att köra Airpods Pro med Android. Jag anar att ni kan gissa vad jag kom fram till.

Av någon anledning verkar ganska många tro att Apple-prylar bara fungerar med Apple-prylar. Undrar när den där 90-talskvarlevan ska försvinna egentligen. I just det här fallet handlar det ju rent krasst om ett par “helt vanliga” true-wireless-snäckor som kopplas mot telefonen via bluetooth. Inte konstigare än så. Visst, Airpods Pro har några specialfunktioner som enbart fungerar med iPhone (inte ens på iPad eller Mac) men Apple är inte direkt själva om att skräddarsy prylar för sin egen produktlinje heller.

Vad är det då som fungerar om man kör Airpods Pro med Android och vad är det som inte fungerar? Här kommer svaren!

Inlägget uppdaterat i april 2021

Airpods Pro med Android

Hur är ljudet?

Precis som på iPhone. Äntligen ett par true-wireless som jag faktiskt kan prata i och där folk hör vad jag säger. Visst, går jag utomhus och det blåser så får motparten svårt att höra mig. Men, det är faktiskt likadant om man kör sina Airpods mot en iPhone har jag märkt, vilket också en del forumtrådar runt om på nätet bekräftar. Senaste uppdateringen till Airpods Pro löser inte det problemet heller.

Parkopplingen – ja

Till skillnad från iPhone, där ett par sprillans nya Airpods poppar upp skärmen så fort man öppnar boxen första gången, så måste man i Android göra en klassisk parkoppling. I det fallet fungerar Airpods Pro som vilka andra bluetoothenheter som helst.

Automatiskt återanslutning – ja

Så fort jag tar ur mina Airpods Pro ur dess laddetui så ansluts de automatiskt till min Android-mobil, förutsatt att bluetooth är aktiverat på telefonen så klart.

Batteristatus – nja

Rakt upp och ner fungerar det inte som det gör på iPhone och visst, det är ett litet handikapp att inte kunna ha koll på hur mycket batteri det är kvar. Det går dock att lösa med tredjepartsappar.

Heads up! Jag installerade appen AndroPods från Google Play, som rent grafiskt efterliknar batteristatusen på iPhone, samt att det finns lite fler inställningar i appen. Upplever dock att mina Airpods Pro inte får samma krispiga samtalskvalitet efter det. Inget av mina försök att lösa problemet har hjälpt, då jag har återställt Airpods, uppdaterat Android och avinstallerat appen ifråga. Har även kört mina Airpods Pro mot en iPhone och där fungerar de normalt.

Brusreducering & transparens – ja

Japp, fungerar utan problem och man aktiverar de olika lägena genom gesterna på själva podsen. Detta går dock inte att göra på mobilen.

LÄS MER | Träna med Airpods Pro – 15 frågor och svar

Airpods Pro med Android

Siri/Google Assistent – nej

Nej, det går inte att komma åt Siri (så klart) och inte heller Googles motsvarighet.

Fit test – nej

På iPhone kan man trycka in podsen i öronen och så känner de av hur bra de sitter. Detta fungerar inte på Android men det sägs fungera med tredjepartsappar. Jag har dock inte testat det och tänker inte heller göra det, efter min dåliga erfarenhet med batteristatusappen.

AudioSharing – nej

Med två Airpods Pro ansluta till två iPhones ska det gå att dela ljudet från ena iPhonen till det andra paret Airpods Pro. Det här kräver alltså iPhone-enheter och fungerar inte alls om det är en Android inblandad.

Värt att köra Airpods Pro med Android?

För mig blev valet tillslut ganska enkelt. Efter att ha testat några andra true wireless-snäckor utan framgång så köpte jag ett par Airpods Pro. Ett riktigt bra köp skulle det visa sig, även om allt så klart inte fungerar mot min Android-baserade Plus 7T Pro. Men. Jag tänker att de många fördelarna överväger de få nackdelarna och hittills är jag riktigt nöjd.

Fler som kör Airpods Pro med Android? Vilka är era upplevelser? Lämna gärna en kommentar och berätta!

FÖLJ! | Bloggen finns på Facebook och Instagram. In och följ så ses vi där!

Apple Airpods Pro - äntligen!
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

3 KOMMENTARER

    • Ja, grymt bra och formatet är ju brutalt smidigt jämfört med mina over-ear med brusreducering. Ja, jag tror jag har en lösning på gång gällande ljudet. Köpa en iPhone! 😐😁

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.